om kliande hårbotten

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-09
En kliande hårbotten kan vara ett irriterande tillstånd. Orsaken är oftast en av två saker: torr hårbotten eller har en hudsjukdom som psoriasis. Fall kan vara mild till mer allvarlig, därför är det viktigt att se en hudläkare, så att de kan fastställa orsaken och behandling. En kliande hårbotten är vanligare i vuxna än barn. Vissa lösningar är enkla och kan göras med vanliga hårprodukter, medan andra måste ordineras av läkarna

Du behöver:. .
En vattenkokare
1-2 tsk Organic Strawberry blad.
1 kopp varmt eller ljummet vatten.
1 te kopp, mugg, termos eller te torktumlare.
sked.
muslin påse eller papper tepåse (om du inte har eller vill använda en tesil, te infusionsanordningen, te boll, te filter eller te facket.
).
Ekologisk Stevia blad, ekologiskt producerad honung, ekologiskt socker, eller Splenda.
 (Tillval).
Kettle stå.
Te infusionsanordningen eller te bollen (tillval men bra för rena upp) eller te sil, te bricka, eller filter (tillval men bra för att separera te från blad samt städa upp).
Fat eller papperskorgen.

Typer

När du har kliande hårbotten är det viktigt att fastställa vad orsaken till är det. Kanske är det bara torr hud eller det kan vara ett mer allvarligt hudtillstånd. Den vanligaste orsaken till kliande hårbotten är mjäll eller seborroiskt eksem, som påverkar hela hårbotten. Det kan också vara ett annat vanligt tillstånd som kallas psoriasis, som vanligtvis finns på baksidan av hårbotten. Mjäll och psoriasis har liknande symtom som rodnad, fläckar av torr hud och klåda, så det är bäst att söka en hudläkare kompetens.

Identifiering

När identifiera orsaken till kliande hårbotten, dermatologer leta efter inflammation eller en bakteriell infektion i närheten av hårsäcken. Även om mjäll och psoriasis är vanliga orsaker till torr hårbotten, det finns andra. När inflammation i hårsäckarna är närvarande, kan det vara follikulit. Detta är vanligtvis ett resultat av rakning eller gnugga huden. Huvudlöss kan också orsaka kliande hårbotten, och barn är mer benägna att uppleva detta under de första åren i skolan.

Tidsplan

Kliande hårbotten kan vara tillfällig och som orsakas av miljöfaktorer. Du kan uppleva detta hudåkomma på vintern när det är kallare, eftersom luften är torr och värmen slås ut. Om du har en ärftlig hudsjukdom som psoriasis, kommer du att drabbas av problemen för hela livet. Det finns dock produkter och recept som finns med symtom på mjäll eller psoriasis avtar inom några dagar.

Förebyggande /Lösning

Innan såg en hudläkare, kan du använda vissa OTC-produkter hemma för att lindra dina symtom. Om kliande hårbotten är ett resultat av mjäll, använd veckovis schampo för att avlägsna överskott tvål från ditt hår. Du kan också använda ett balsam gjorda speciellt för mjäll samt en återfuktande schampo. Även om det är svårt, bör du undvika att klia hårbotten. Ett annat tips är att vända ner din värme, så att du inte torkar inte ut huden. Om dessa lösningar inte fungerar, se en hudläkare så att de kan ordinera en nasal steroid kräm eller schampo.

Varning

Du kan allvarligt skada på huden om du låter det gå. Om du fortsätter att klia hårbotten, kan du utveckla öppna skär-och skrubbsår, som får ont och kan möjligen bli infekterade. När det gäller psoriasis, kan det spridas till andra delar av din kropp om du inte behandlar det ordentligt. Det är också viktigt att söka en hudläkare om råd, eftersom orsaken till din kliande hårbotten kunde vara något ohälsosamt för kroppen som huvudlöss eller ringorm.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Vilka är fördelarna med navelsträngsblod bank?

Relaterade artiklar


 • hur man rengör syntetiska hår
 • om läkare ansvar
 • hur man lindra smärta bröst mjölkstockning när flaskmatning din baby
 • hur man gör hemmagjord mascara
 • hur man gör en bärare för ditt barns "EpiPen
 • när får brösten slutar växa?
 • Vilka är fördelarna med navelsträngsblod bank?
 • kan potten göra män infertila?
 • Hur man naturligtvis öka spermier
 • hur du får din röst tillbaka och behandla laryngit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com