oplanerad graviditet statistik

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-10
Andelen oplanerade graviditeter varierar runt om i världen. Antalet är särskilt hög bland tonåringar och fattiga delar av befolkningen, men det är också bland kvinnor över 35, både ensamstående och gifta. Medan det totala antalet oplanerade graviditeter har minskat under de senaste decennierna är den andel hög bland tonåringar

Du behöver:
en vattenkokare
. 1-2 tsk Organic Strawberry blad.
1 kopp varmt eller ljummet vatten.
1 tekopp, mugg, termos eller te torktumlare.
sked.
muslin påse eller papper tepåse (om du inte har eller vill använda en tesil, te infusionsanordningen, te boll, te filter eller te facket.
).
Ekologisk Stevia blad, ekologiskt producerad honung, ekologiskt socker, eller Splenda.
 (Tillval).
Kettle stå.
Te infusionsanordningen eller te bollen (tillval men bra för rena upp) eller te sil, te bricka, eller filter (tillval men bra för att separera te från blad samt städa upp).
Fat eller papperskorgen.

Funktioner

Som en allmän statistik uppskattar Alan Guttmacher institutet i New York som upp till 49 procent av graviditeter i U. S. är oplanerade. Detta innefattar graviditeter som händer både inom äktenskapet (eller begått förhållanden) och dem som händer med ensamstående kvinnor. I själva verket visar studien att 48 procent av kvinnorna under 44 har genom en oplanerad graviditet någon gång i sitt liv. Medan mer än 50 procent av dessa graviditeter fortfarande resultera i abort, har det totala antalet oplanerade graviditeter (både resulterar i aborter och i fortsättningen av graviditeten) varit på tillbakagång sedan 1987, framför allt i befolkningen över 30.

Geografi

oplanerade graviditeter är vanligare bland de fattiga, outbildade delarna av befolkningen, som antingen inte har tillgång till billiga preventivmedel eller inte har kunskap att skydda sig. I USA, mest oplanerade graviditeter inträffar hos kvinnor under 24 som är medlemmar i en minoritet (särskilt svarta eller spansktalande) och är med låga inkomster. Runt om i världen statistik är liknande. I Skottland, till exempel, visade en studie från 2007 av Public hälsoministeriet som ett av 10 tonåringar lever i ett fattigt område av landet blir gravid med var 16 år, medan endast en av varje 40 som bor i medelklass eller över situationer kommer att uppleva samma.

Betydelse

Tonåringar har en högre risk för oplanerade graviditeter än någon annan åldersgrupp. I USA, 82 procent av tonårsgraviditeter är oplanerade. Antalet steg kraftigt under 2007 och nådde det högsta antalet de senaste 15 åren. Enligt Federal Interagency forum för barnets och familjens statistik kan 4-procentig ökning vara på grund av en känsla av isolering och tanken att få barn kommer att fylla detta tomrum. Ändå är mest tonårsgraviditeter inte planerat och 90 procent av tonåringar anspråk absolut förvåning då de får höra att de räknar med.

Överväganden

Runt om i världen varierar antalet oplanerade graviditeter beroende avsevärt på kvaliteten i hälso-och sjukvården och den ekonomiska makten i ett land. Den högsta oplanerade graviditeter i världen inträffar i Afrika och delar av Asien, i synnerhet i länder där kvinnor gifta unga. Afrika söder om Sahara och Niger har den högsta andelen i något land i världen på 233 oplanerade graviditeter per varje 1000 kvinnor följt av Bangladesh och Indien. De lägsta priserna tillhör industriländerna, såsom Nederländerna (5 graviditeter per 1000 kvinnor) och Sydkorea (3 per 1000).

Typer

oplanerade graviditeter bland användare av födelsekontroll beror på många faktorer. Healthwise, en ideell organisation rapportering om hälsofrågor, rapporterar att flertalet fall av oplanerad graviditet hos kvinnor närvarande på preventivmedel beror på mänskliga fel (glömde ta ett piller, placera en kondom felaktigt). Detta är ännu mer sannolikt när du använder barriärmetoder, såsom kondomer, spermiedödande medel (med och utan en vaginal ring) och svampen, med någonstans mellan 15 och 32 av 100 kvinnor blir gravida efter ett år av användning. Bland dem som på naturlig väg, såsom indragning eller periodisk avhållsamhet, går risken för oplanerade graviditeter upp till 40 procent.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur bli gravid

Relaterade artiklar


 • hur man gör en bärare för ditt barns "EpiPen
 • hur man gör röda hallonblad te
 • hur man kan förebygga, undvika & behandla influensan
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • hur man gör hemmagjord mascara
 • hur man köper en medicinsk varning armband
 • hur man kontrollerar smärta i brösten genom kosten
 • om uthållighet
 • hur man kan bota hicka
 • hur man hanterar svanskotan smärta (svanskotan smärta) under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com