statistik över tonårsgraviditeter

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-21
Tonårsgraviditeter har en epidemi i USA under årtionden och andelen tonåringar bli gravid fortfarande ett problem i hela landet. Flera insatser har använts för att vända denna trend omkring, inklusive förebyggande program i skolan och en uppsjö av uppsökande verksamhet inriktad på information till tonåringar om preventivmedel och allmän säkerhetspraxis sex. Statistiken över tonårsgraviditeter ha varit den viktigaste orsaken till den ökande antalet uppsökande program

Storlek

Tonårsgraviditeter är en följd av tonåringar har oskyddat sex. Enligt Guttmacher Institute, ungefär hälften av tonåringar åldern av 15 till 19 har hade sex minst en gång. Det har konstaterats att tonåringar som är sexuellt aktiva men inte använda preventivmedel har en 90 procent chans att bli gravid på ett år. Det Guttmacher institutet fann att kvinnor 750. 000 i åldern från 15 till 19 bli gravida varje år respektive 82 procent av dessa graviditeter är oplanerade. Det Guttmacher Institute är en nationellt institut som arbetar för att främja sexuell och reproduktiv hälsa världen över med allmän utbildning, forskning och policyanalys.

Typer

Tonårsgraviditeter tenderar att variera av demografiska och etnicitet. Exempelvis, enligt Guttmacher Institute, svarta kvinnor i åldrarna mellan 15 och 19 har den högsta tonårsgraviditeter inom USA, följt av latinamerikaner och sedan kaukasier. Dessutom, medan huvuddelen av de statistiska data tonåring börjar med tonåringar mellan 15, tonåringar som unga som 13 och 14 också bli gravid i hela landet.

Geografi

Andelen tonårsgraviditeter varierar också i hela landet i varje stat. Enligt den nationella kampanj för att förebygga Teen och oplanerad graviditet, rankad Washington DC den högsta i landet för tonårsgraviditeter priser under 2000, följt av North Dakota, Vermont och New Hampshire.

Effekter

Enbart under 2005 414. 593 tonåringar födde i USA. Inte alla tonåringar som blir gravida föda, dock. I själva verket, 29 procent av alla gravida tonåringar abort och 14 procent har graviditeter som resulterar i miscarraige. Under år 2002 enbart hade från 15 till 19 åringar som var gravid 214. 750 aborter. Enligt Guttmacher Institute, majoriteten av tonåringar som genomgått abort är oroade över möjligheten att ta hand om barnet ekonomiskt, känslomässigt och fysiskt.

Förebyggande /Lösning

Studier har visat att tonårsgraviditeter förebyggande uppsökande program med en inverkan. Eftersom andelen tonårsgraviditeter nådde en topp år 1990 har andelen minskat 36 procent sedan dess. Den främsta orsaken till nedgången är att fler tonåringar använder metoder födseln styr eller använda preventivmedel nu än de var 1990. I själva verket mellan 1992 och 2000 hade alla stater i landet nedgången i deras tonårsgraviditeter priser från 5 till 54 procent som ett resultat av dessa typer av program.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur utvecklas en abscess?

Relaterade artiklar


 • om uthållighet
 • vad tester kan göras för att se blockerade äggledare?
 • om kön urval dieter
 • hur man gör jordgubbe teblad
 • Är det säkert att ta sömntabletter under graviditeten?
 • hur man kontrollerar smärta i brösten genom kosten
 • hur man kan minska förlossningssmärta med andningsteknik
 • hur man får en god natts sömn
 • hur man kan bota hicka
 • Hur en form blodpropp?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com