tecken och symtom av Streptococcus B och hjärnhinneinflammation

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-15
Grupp B-streptokocker (GBS) är en bakterien förekommer i vissa gravida kvinnor att har möjlighet att orsaka blodförgiftning eller hjärnhinneinflammation i hennes barn. Alla gravida kvinnor uppmuntras av Center for Disease Control (CDC) som ska screenas för GBS mellan det 35: e och 37: e graviditetsveckan. Det finns inga symtom på GBS och en kvinna vet bara om hon är koloniserad, vilket hon är bärare av GBS, om hon prov positivt för det

Betydelse

Många vuxna har en viss nivå av GBS i sitt system och detta är normalt. Oron är med gravida kvinnor som GBS eftersom det kan föras vidare till sina barn och leda till spädbarn hjärnhinneinflammation eller andra allvarliga sjukdomar. Om en kvinna är gravid och tester positivt får hennes hälsa leverantör rekommenderar att hon tar antibiotika genom en IV under arbete för att minska risken för GBS går att sitt barn. En barnmorska kan rekommendera naturläkemedel eller homeopatika i stället för antibiotika. GBS kan vara dödligt för en nyfödd om något händer under förlossningen eller leveransen som gör att bakterierna att invadera mammans blodet och går direkt till barnet.

Identifiering

test för GBS består av en kompress i slidan och ändtarmen som analyseras i ett laboratorium för spår av bakterier. Även om en kvinna tester positivt för GBS, är chansen att klara det till hennes baby sällsynta. Hjärnhinneinflammation, blodförgiftning och lunginflammation är de vanligaste komplikationerna efter en smittad nyfödda att uppleva, men dessa villkor är också sällsynta. Meningit är inflammation i de membran och en infektion i foder och vätska som omger hjärnan. Spädbarn med meningit kan ha feber ännu har kalla händer och fötter, vägrar feeds eller kräkningar, är slö och irriterad, har blek hud fläckigt, har andningssvårigheter, kramper eller en utbuktande fontanell. Sent debuterande GBS, vilket sker två dagar till en månad efter födseln, oftast resulterar i modersmjölksersättning hjärnhinneinflammation. En av åtta smittade spädbarn kommer att dö. Av de som överlever hjärnhinneinflammation, upp till en tredjedel har svåra långsiktiga hälsoproblem, som förlust av syn och hörsel och lungskador.

Storlek

Tio till trettio procent av gravida kvinnor beräknas vara koloniserade med GBS. En kvinnor som inte har fattat antibiotika och är positivt för GBS har en på 200 chans att få barn föds med sjukdom. Om hon tar antibiotika, är chansen en på 4. 000. GBS i dödlig i fem till 15 procent av smittade nyfödda.

Typer

De flesta människor har i regel mängder av GBS i sitt system utan några effekter. Bakterien är oftast ofarliga såvida den inte drabbar en äldre person eller någon med nedsatt immunförsvar.

Förebyggande /Lösning

finns några möjligheter att helt förhindra GBS. Alla kvinnor bör testas för att se om de är bärare. Det finns några försiktighetsåtgärder vårdleverantörer kan vidta för att innehålla GBS från överförs till barnet.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man hittar användbara presenter för seniorer och äldre

Relaterade artiklar


 • Hur identifiera orsaken till smärta i brösten
 • hur man kan förstå siffrorna på min monokel recept
 • om uthållighet
 • som tvål dödar bakterier bäst?
 • om läkare ansvar
 • hur man kan spara pengar på din receptbelagda läkemedel kostnader
 • hur du gör din egen mineralsmink
 • hur man kan hjälpa ett barn sätter i kontaktlinser
 • hur man kan vara mer hälsosam
 • hur du får din röst tillbaka och behandla laryngit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com