Hur effektiv är orto EVRA-plåster?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-15
Effektiviteten i Ortho EVRA plåstret när det används enligt föreskrifterna är bättre än 99 procent, vilket är i paritet med andra hormonella preventivmetoder såsom p-piller. I praktiken är emellertid en del kvinnor har svårt att komma ihåg att ta piller varje dag, och så effektiviteten skattesatsen för p-piller sjunker lite. Däremot är plåstret ersätts bara en gång i veckan, så bekvämligheten och brist på krångel kan göra att plåstret mer effektivt än piller för vissa individer. Men denna bekvämlighet kommer med kraftigt ökade allvarliga hälsorisker.

Funktion

Ortho EVRA plåstret, liknande p-piller innehåller två typer av gestagen-en syntetisk form av progesteron-och östrogen. Men till skillnad från p-piller, ger plåstret hormoner via huden i stället för muntligt. Östrogen i plåstret förhindrar ägglossning genom mimicing de höga östrogen nivåer av graviditeten. Den progestin ytterligare kontrollera fertilitetscykeln genom att ändra livmoderhalscancer slem så att spermierna inte kan passera genom och förhindra att livmoderslemhinnan blir redo för implantation av ett befruktat ägg.

Funktioner

Plåstret är sliten kontinuerligt och ersätts varje vecka. Den kan placeras på skinkan, buken, fettfri område i övre delen av bålen eller på överarmen. Plåstret ska placeras på ren hud som är utan lotion och pulver och utan irritationer, skrubbsår eller utslag. Under en vecka varje månad ingen patch bärs, under denna vecka kvinnan kommer att ha henne mens.

Effekter

För att vara effektiv, måste Ortho EVRA plåstret bytas var sjunde dag, precis enligt instruktionerna. Inte mer än sju dagar ska förflyta under "ingen patch" period av kvinnans cykel innan nästa plåstret appliceras. Dessutom måste plåstret förbli väl fäst på huden, så att leverans av hormoner är konsekvent.

Överväganden

Om ett plåster ändra eller plåster förnyad ansökan som är försenad, eller om plåstret blir rubbas under en betydande tidsperiod , säkerhetskopiera preventivmedel, t. ex. kondom eller mellangärde, plus ett spermiedödande medel, måste användas i flera dagar för att förhindra graviditet. En kvinnor bör konsultera sin läkare för exakta instruktioner.

Varning

Risker med användning av Ortho EVRA plåstret liknar dem av p-piller. Men eftersom plåstret avger ungefär 60 procent mer östrogen för användaren än p-piller, är incidensen av dessa biverkningar betydligt högre. Specifikt, hjärtinfarkt, blodpropp och vissa cancerformer förekommer oftare hos kvinnor som använder plåstret. Rökning ökar dessa risker. Skaparna av Ortho EVRA plåstret råd att kvinnor med en personlig eller familjär historia av dessa problem och kvinnor som röker bör inte använda plåstret.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:inte orto tri-cyclen gör du upp i vikt?

Relaterade artiklar


 • hur bli gravid
 • hur man kan minska förlossningssmärta med andningsteknik
 • hur man dricka mer vatten för bättre hälsa
 • vad är det bästa sättet att räta ut håret?
 • hur man tar svullnad och smärta ur ett bi eller getingstick
 • hur du gör din egen mineralsmink
 • tekniker för att bli gravid flickor
 • Hur vet man att smärta i urinblåsan är allvarlig
 • om navelsträngsblod bank & stamceller
 • Hur identifiera orsaken till smärta i brösten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com