Hur påverkar graviditet humör?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-25

graviditet är en känslomässig berg-och dalbanan

Det är en upplevelse bekant för de gravida kvinnor. Det är att hårnål kurva som tar dig från ren lycka till djupet av depression på nolltid. Ena stunden är du drömmande inbillar dessa små fingrar omslag runt din egen, och nästa minut finns tårarna strömmande nerför ansiktet. För livet av dig, du bara inte kan lista ut varför! Den humörsvängningar som ofta följer med graviditet kan mystifierande och oroande, inte bara för dig utan för dem runt omkring dig också. Förstå vad som orsakar dem kan hjälpa dig hantera upp-och nedgångar av graviditeten, och vi kan även ta några åtgärder för att undvika berg-och dalbana.

Vad orsakar humörsvängningar under graviditeten?

Det finns många orsaker till humörsvängningar och humörsvängningar under graviditeten. Den mest allmänt accepterade förklaringen till de flesta humörsvängningar under graviditeten är hormoner. När du är gravid producerar din kropp kropp östrogen och progesteron i olika mängder. Dessa hormoner bidrar till att förbereda din kropp inför förlossningen, mjukgörande vävnader och utlösa fysiska förändringar som gör att du sjuksköterska ditt barn. Dessa hormoner påverkar också hjärnan, utlöser den att släppa mer eller mindre endorfiner och andra kemikalier som påverkar ditt humör.

Depression och Graviditet

men det finns inga hårda siffror för det, det amerikanska Department of Health and Human Services Parlamentet anser att depression kan vara en av de vanligaste komplikationer. Utöver de hormonella förändringar som sker i kroppen, det finns andra faktorer som ökar risken för depression bland gravida kvinnor. Även en ville och planerad graviditet kan sätta en hel del påfrestningar på familjeförhållanden. En gravid kvinna kan oroa sig för sitt barns hälsa, om hennes utseende och om effekten att barnet kommer att ha på hennes relationer med andra. Graviditet kan markera oro karriär och ekonomiska beslut, och det kan skapa problem om framtida planer. Många kvinnor känner att allt omkring dem förändras, och de har liten kontroll över något av det.

Tips för att klara av humörsvängningar under graviditeten

Det finns sätt att hantera humörsvängningar, depression och ångest under graviditeten. Dessa tips kan hjälpa dig hantera de förändringar som sker i din kropp och ditt humör under graviditeten.

Titta på din hälsa. Näring din kropp med hälsosam mat och mycket vatten. Glöm inte att din kropp och din hjärna båda massor behov av vila och sömn. Regelbunden motion kan hjälpa din kropp reglera hormonella svängningar. Om du träna, hålla upp din rutin under graviditeten med råd från din läkare, barnmorska eller tränare.

Skäm bort dig själv då och då. Ta yoga klasser eller unna dig en regelbunden manikyr eller något annat möte som får dig att må bra. Dra nytta av stödtjänster, särskilt om du är en ensamstående mamma eller har lite stöd från familjen. Överväga att ansluta en grupp graviditet stöd.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:är hår gjort av celler?

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska förlossningssmärta med andningsteknik
 • Är det säkert att ta sömntabletter under graviditeten?
 • hur man rengör ditt badrum
 • hur man gör jordgubbe teblad
 • förlossningsteknik
 • hur man sparar bränsle genom att sänka termostaten, men undvika hypotermi
 • vad är röntgen för?
 • om navelsträngsblod bank & stamceller
 • är bröstförstoring piller effektiv?
 • hur man ska leva till ålder 81 och förbli frisk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com