Hur sker huvudet löss angrepp?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-11

Where Do Löss ifrån?

Huvudlöss är kontrakterade av direkt kontakt med löss nits, nymfer eller vuxna löss. Vuxna löss kan leva i upp till två timmar på kläder, möbler, kuddar, fyllda penslar, handdukar, djur och husgeråd, och nits, eller ägg, kan leva en vecka på sådana artiklar. Huvudlöss angrepp är vanligt bland barn som ofta delar angripna objekt såsom hattar, rockar, kammar, hår band eller halsdukar.

Huvudlöss lever inte utomhus, i mark eller luft. De är mänskliga parasiter, och har förmodligen funnits lika länge som människor. Faktum är att ägg av löss (gnetter) har upptäckts på huvudet på flera egyptiska mumier.

Infestation Symtom

Vuxen löss måste livnära sig på blod. När de kläckts tar det en nymf ungefär en vecka att utvecklas till en vuxen. På grund av detta behov av blod, är huvudlöss finns oftast bakom öronen och i närheten av nacken, längs med hårfästet. Huvudlöss använda krok-liknande klor för att hålla i håret medan de äter. De är sällan finns någon annanstans på kroppen.

Barn som har huvudlöss kan klaga på "kittlande" i håret och en klåda känsla, som är en allergisk reaktion mot löss saliv. De kan klia sig i huvudet och även utveckla sår från repor.

Behandling av huvudlöss

Om du tror att ditt barn kan ha löss, kan du leta efter äggen, som kommer att knytas till hårstrån, nära hårbotten. Det är svårt att se en vuxen. Ibland är det bäst att ha någon erfaren kontrollera om löss, till exempel en skolsköterska eller läkare.

Om ditt barn har löss, finns det två sätt att behandla den: Du kan antingen använda ett läkemedel schampo eller kräm på ditt barns huvud, eller så kan du ta bort lössen för hand. Använda en medicinerad schampo måste göras noggrant. De dödar oftast löss och gnetter, men de är insekticider, och som sådan kan skada hårbotten i stora doser. En del barn kan ha en dålig reaktion på ens en liten dos.

Ett annat alternativ är att kamma löss med en luskam. Håret ska konditioneras och blöt ner först, eftersom det synes att immobilisera vuxna löss och nymfer. Kamning bör göras vart tre eller fyra dagar, i två veckor. Kom ihåg att löss inte bor för långt efter att falla av en person, så det är inte nödvändigt att sanera allt i ditt hus. Det är en bra idé, men att tvätta ditt barns kuddar, filtar, uppstoppade djur, hattar, halsdukar och kläder.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man avfyrar en dålig läkare

Relaterade artiklar


 • Hur påverkar förstoppning ett barn?
 • om perineal massage
 • gör en handikappad hiss kräver trefas el?
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • hur du spårar ägglossning genom att kartlägga din basala kroppstemperatur
 • om Alzheimers sjukdom och död i familjen
 • hur man gör skott mindre smärtsam
 • hur man kan stoppa angina rättsmedel smärta hemma
 • om baby akne
 • hur man tar svullnad och smärta ur ett bi eller getingstick
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com