Hur utvecklas ett springmask infektion?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-22

Du behöver:
skyffel

Hur fungerar en person få Springmask

Springmask är små, vita tråd-size maskar som lever i tarmarna hos människor. ?. De 1/4-tums långa parasiter är relativt ofarliga men kan orsaka irriterande klåda. De är kontrakterade muntligen när springmask ägg oavsiktligt sväljs. Springmask ägg är för små att se med blotta ögat. Efter springmask ägg sväljs, flyttar de till tunntarmen där de kläcks och utvecklas till larver. När de når vuxen ålder, i 2 till 6 veckor flyttar de till tjocktarmen att leva. Vuxen springmask kompis i tjocktarmen. Den vuxna kvinnliga springmask, färdas genom ändtarmen och lägger sina ägg på utsidan av personens anus. Efter om hennes ägg, reser hon tillbaka i tjocktarmen. Äggen fastnar på personens anus tills de kläcks. När de kläcks, de kommer in genom personens anus att gå live i tarmarna.

Hur har en person Swallow Pin maskägg?

En person sväljer springmask ägg efter att röra ett föremål som har ägg på den. Äggen får på händer och när personen sätter händerna i munnen, äggen komma in i hans mun och han sväljer dem. Springmask ägg kan komma på mat efter en person med springmask ägg på hans händer rör vid mat. Äggen kan leva utanför kroppen i cirka 2 veckor. En person kan kontrakt springmask från att delta i oralsex med en person som smittats med springmask. Ägg som finns på en persons anus kanske komma in i munnen på sex partner vid oralsex. Sällan har springmask ägg finns i luften, där de kan komma in i munnen genom inandning.

Springmask kan återkomma

En person smittats med springmask kan reinfect själv, genom att skrapa hennes anus och få springmask ägg under hennes naglar. Springmask under naglarna kan överföras till livsmedel eller objekt. Springmask som står under naglarna kan också överföras i munnen när den person som sätter fingrarna i hennes mun.

Symptom på Springmask

Människor som är infekterade med springmask behöver inte få några symtom alls. Vissa människor upplever klåda i anus området. Kvinnor kan också uppleva klåda i underlivet. Ibland plats vuxen hona springmask som lägger ägg på anus. Symtom tenderar att vara värre på natten när springmask är som mest aktiva.

Who Gets springmask infektioner?

Vem som helst kan få en springmask infektion. Springmask infektioner är vanligast i skolåldern eftersom de tillbringar skoldagar i ett slutet utrymme runt många barn, några av som mest sannolikt har en springmask infektion. Springmask infektioner är mycket vanliga.

Behandling

En läkare förskriver en receptbelagd medicin som dödar springmask. Två doser tas med 2 veckors mellanrum. Vanligtvis varje medlem i hushållet behandlas som en försiktighetsåtgärd, eftersom springmask infektioner är så smittsam. Alla kläder och lakan ska tvättas för att döda någon springmask ägg.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:ångest under graviditeten

Relaterade artiklar


 • Hur tar mediciner under graviditeten påverkar barnet?
 • hur bli ditt hem av loppor, termiter, löss och kackerlackor
 • vilket är det bästa uppvärmd ögonfransböjaren?
 • Hur sker huvudet löss angrepp?
 • hur man hittar användbara presenter för seniorer och äldre
 • hur man kan minska svullnader under ögonen
 • fall och berättelser om övergrepp till äldre på vårdhem
 • licensierade Närvårdare avskrift av sjuksköterskeskola
 • hur man kan förebygga infektion huvudlöss
 • statistik över tonårsgraviditeter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com