är bensoylperoxid säkert under graviditeten?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-25
Bensoylperoxid är en kemikalie som fungerar som blekmedel. Vanligt förekommande i hårfärgningsmedel, tandblekningsmedel och akne behandlingar, är bensoylperoxid används oftast som en aktuell kräm eller gel som går att appliceras på huden. Aktuell bensoylperoxid erbjuds över disk i låga koncentrationer. Högre koncentrationer av bensoylperoxid finns även med ett recept från en läkare. Märkes-recept bensoylperoxid produkter inkluderar Benoxyl, Benzac, Zoderm, Benzagel, Neobenz Micro, Persa-Gel, Triaz och Vanoxide.

Överväganden

Bensoylperoxid kan användas under graviditet, men bara med en läkares godkännande. Denna kemikalie absorberar in i huden under användning, och det är inte känt om den kemiska passerar över i bröstmjölk. Viktigast av allt är säkerheten för bensoylperoxid hos gravida kvinnor inte studerats, så alla påverkar för fostret är okänd.

Funktion

Bensoylperoxid funktioner i akne behandlingar för att minska de bakterier som finns på huden och öka graden av hud omsättning. I hår färg och tandblekningsmedel tjänar bensoylperoxid för att bleka håret eller tänderna genom att ta bort färg. Bensoylperoxid används även ibland för industriellt vid framställning av mjöl och industriella plaster.

Funktioner

På grund av okända effekter av bensoylperoxid till ett foster, bör gravida kvinnor iaktta försiktighet vid användning hud behandlingar. Om en produkt innehåller bensoylperoxid skall användas under graviditet bör de produkter som innehåller den lägsta koncentration av kemiska väljas. Akne behandling produkter med bensoylperoxid börjar vanligtvis att rensa huden efter cirka tre veckors användning. Optimal nytta av bensoylperoxid produkter observeras efter åtta eller fler veckors användning.

Typer

Det finns ett brett utbud av akne produkter som innehåller bensoylperoxid inklusive rengöringsmedel, krämer, geléer, tvål, lotion och kuddar rengöringsmedel. Dessa läkemedel är tillgängliga i koncentrationer från 2,5 procent upp till 10 procent. Tillämpningsanvisningar varierar beroende på produkt, men de flesta bensoylperoxid läkemedel används en eller två gånger varje dag så länge akne kvarstår. I allmänhet recept, bensoylperoxid behandlingar innehåller koncentrationer av 10 procent bensoylperoxid, over-the-counter rättsmedel innehåller 2,5 procent till 5 procent bensoylperoxid

Varning

I sin rena form är bensoylperoxid brandfarligt och giftigt. . Pure preparat från kemiska är dock inte tillgängliga för konsumentbruk. Vissa personer kan vara känsliga för bensoylperoxid och kontakt med den kemikalie kan leda till hudirritation, sveda och klåda för dessa individer. Första gången de används, kan bensoylperoxid orsaka torrhet och lätt irritation som normalt avtar efter en veckas användning.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur påverkar graviditet humör?

Relaterade artiklar


 • gör en handikappad hiss kräver trefas el?
 • som formel är bra för barn som har kolik?
 • hur man kan hjälpa någon som är med ett beslag
 • är födelseprocess klasser kallas Lamaze?
 • om baby akne
 • Hur sova med sömnlöshet
 • hur man tar svullnad och smärta ur ett bi eller getingstick
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • Hur slår håret grått?
 • hur man ska behandla svängningar premenopause humör
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com