är laser hårborttagning säkra under graviditeten?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-27
Laser hårborttagning kan hjälpa dig med självförtroende frågor och känslomässigt kaos. Din kropp går igenom flera förändringar när du är gravid. Dessa omfattar såväl fysiska som emotionella skillnader. ? Är dock laser hårborttagning det bästa valet för din graviditet och förändringar som du upplever

Du behöver:.
Medvetenhet
Engagemang.
Denna enkla teknik.

Betydelse

graviditet kan orsaka stora förändringar i kroppen. Dina hormoner kan ge oönskat hår eller en höjning hårväxt. Du kan uppleva hår där du har aldrig haft det förut. Detta inkluderar ditt ansikte, mage eller bröst. Du kan också ha mer hår i skrevet, ben eller underarmar. Detta kan göra att du känner dig mindre attraktiv och sänka din självkänsla. Du kan också hända att ta bort hår med en rakkniv är mer utmanande att det har varit tidigare. Laser hårborttagning kan verka som ett bättre alternativ till rakning.

Expert Insight

Enligt American Graviditet Association, har laser hårborttagning studier inte visat sig vara säkra eller skadliga när man är gravid. Uppenbarligen har små studier gjorts om effektiviteten och faror som laser hårborttagning. Men resultaten inte är entydiga. Större studier inom detta område har ännu inte blivit en prioritet. Således experterna är osäker på om laser hårborttagning är säker under graviditet.

Överväganden

Laser hårborttagning eliminerar håret med hjälp av ljus och värme för att stoppa tillväxten. Du kommer att behöva flera behandlingar för att ta bort håret helt och hållet om den inte kommer att växa tillbaka. Detta är inte permanent, men eftersom alla personer är olika och varje kroppens reaktion kan vara olika. När du är gravid, är hårväxt tillfällig. Mer än sannolikt att det kommer att försvinna när du levererar ditt barn.

Förebyggande /Lösning

Laser hårborttagning under graviditeten inte har bevisats eller motbevisats säker. Metoden för att ta bort håret verkar harmlös i teorin. Du kan ha besvär från att sitta i en position för en längre period. Men de flesta laser tekniker utför inte förfarandet utan godkännande från din gynekolog.

Varning

Vårdgivare är försiktiga med att ge grönt ljus för laser hårborttagning under graviditeten. Kontrollera med din läkare innan du fortsätter. Han kan behöva ge ett godkännande innan du får denna typ av behandling. Leva med överflödigt hår kan försöka, särskilt när du har en svår tid rakning. Men att göra rätt val för dig själv innebär diskussioner med din gynekolog och dina känslor.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Vad gör en röntgen visa?

Relaterade artiklar


 • om lagrad energi i kroppen
 • vad som orsakar blod i sperma?
 • hur påverkar blodsockret hälsa?
 • är födelseprocess klasser kallas Lamaze?
 • hur man kan stoppa angina rättsmedel smärta hemma
 • hur man kan förebygga infektion huvudlöss
 • hur man uppmuntrar bra beteende hos barn
 • vad är det bästa sättet att räta ut håret?
 • hur man förhindrar självmord när det händer live på nätet
 • hur du gör din egen mineralsmink
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com