Vad betyder blod i pall?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-18
Det kan vara en skrämmande sak att titta på toalettpapper eller i skålen och se blod på eller uppenbarligen i din avföring. Lyckligtvis är de flesta causees på blod i avföringen är inte allvarliga och kan lätt åtgärdas. Däremot kan blod i avföringen vara orsaken till larmet så samråd med din vårdgivare är viktigt

Betydelsen av blod i avföringen

Blod i avföringen beror oftast på att hemmrhoids eller analfissurer-en tår i slemhinnan i anus. Båda dessa orsaker är enkelt avhjälpta och inte allvarliga. Blod i avföringen kan tyda kolon polyper, tjocktarmscancer, kolit och divertikulit -. Alla sjukdomar som kräver läkarvård

Identifiera egenskaper blodig avföring

Om blödningen kommer från högre upp i mag-tarmkanalen, de blod kommer sannolikt att vara svart eller tjärliknande i naturen. Blödningar i magen är typiskt svart i avföringen-magsyra tur avföring svart. Om blodet är mörkrött eller inkluderar blodproppar (klumpar av blod totalt) än de sannolikt kommer inte från en hemmrhoid eller en analfissur och mer troligt från högre upp i mag-tarmkanalen.

Diagnos: Prov och förfaranden

din vårdgivare sannolikt kommer att göra en övergripande hälsoundersökningar och fysiska i början av din tid för att diskutera din blodig avföring. En rektal tentamen med dem att göra-vid vilken punkt hemmrhoids och analfissurer kommer finna. Om inget hittats på en rektal tentamen, kan din vårdgivare anoscopy, sigmoidoskopi, eller en koloskopi beroende på din situation.

Identifiering av orsaker till blodig avföring

ockult blödning kan inte ses med blotta ögat. Det kan komma från många källor, men måste bestämmas av mikroskopiska laboratorietester. Dessa patienter kan ofta ha anemi som gör en patient som har erkänt blödning och låt den gå utan att söka medicinsk hjälp. Det finns många skäl för förlusten av blod som dyker upp på eller i avföringen när tarmarna flyttas. Trauma kan uppstå förstoppning eller konstant diarré eller ens en extern slag orsakar tårar i tjocktarmen kan orsaka blödningar. Allvarligare orsaker till blödning är polyper-som om de lämnas obehandlade kan orsaka cancer-tjocktarmscancer, kronisk ulcerös kolit och Crohns sjukdom, divertikulit, septisk sår eller magcancer. Det kan finnas tårar i matstrupen, esofagus varicer, vidgade blodkärl som främst förknippas med cirros som orsakar blödning. Tarm ischemi är en brist på blodflödet i tarmen som också är en orsak till blod i avföringen. Dessa är alla allvarliga medicinska frågor som skall behandlas av läkare.

Behandling

Behandling av blodig avföring beror till stor del på orsaken. Många enkla behandlingar kan lätt hantera hemmrhoids och analfissurer, där som kolon polyper, tjocktarmscancer, divertikulit och kolit kommer att behöva mer omfattande medicinsk behandling. Det är viktigt att söka medicinsk rådgöra med din vårdgivare om du ser eller misstänker blod i avföringen. Även om orsaken är sannolikt inte kommer att vara allvarliga-endast en fullständig fysisk och granskning från din vårdgivare kommer att kunna berätta.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:när får symtom på graviditet börja?

Relaterade artiklar


 • statistik över tonårsgraviditeter
 • licensierade Närvårdare avskrift av sjuksköterskeskola
 • hur man tar svullnad och smärta ur ett bi eller getingstick
 • hur man hanterar svanskotan smärta (svanskotan smärta) under graviditeten
 • hur man gör nya vänner
 • om Nizoral schampo
 • Är det säkert att måla när du är gravid?
 • hur du får din röst tillbaka och behandla laryngit
 • Hur påverkar förstoppning ett barn?
 • hur man säkert ta Ambien eller zolpidem eller någon annan sömntablett
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com