ångest under graviditeten

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-21
Som en gravid mamma, vet du att du behöver för att undvika påfrestningar. Men hur ska man göra detta? Du kanske har en miljon saker på din hjärna när du förbereder ditt nya barn, men för mycket ångest under graviditeten är farlig för ditt barn. Du måste lära dig att hantera stress så att du kan vara så frisk som möjligt när du väntar på din nya ankomst

Du behöver:. .
Spade

Funktion

När en kvinna väntar, hennes kropp går igenom fysiska och hormonella förändringar. Detta sätter kroppen under stress, inklusive emotionell stress, vilket kan leda till ångest. Bakom förändringarna i kvinnans kropp, hon inför också en förändring i hennes livsstil med den nya bebisen nära förestående ankomst. Ibland är detta normal nivå av stress kan förvandlas till överväldigande ångest. När detta händer måste den blivande modern för att lära sig att kontrollera sin ångest för att njuta av sin graviditet och hålla sitt barn friska.

Missuppfattningar

Vissa människor tror att ångest är bara en del av en normal graviditet. Även om det är sant att graviditet är en stressig tid för de flesta kvinnor och de flesta kvinnor har vissa perioder av ångest medan väntar, är riktigt ångest inte en normal del av en graviditet. Kvinnor som lider av extrem ångest, inte bara tillfällig stress, har att göra med ett medicinskt och psykologiskt problem som bör behandlas så att de kan njuta av sin graviditet och deras kommande barn. De goda nyheterna är att det finns oro behandlingar som är säkra för gravida kvinnor att använda.

Identifiering

True ångest, sådan som en kvinna behöver diskutera med sin läkare, är överväldigande så till den grad att kvinnan kan inte fungera. Hon spenderar all sin tid oroande, har täta gråtattacker och inte njuta av hennes liv som hon en gång gjorde. Ångestattacker, som är perioder med ökad andning och puls, är också en del av ett ångestsyndrom. Många kvinnor som lider av extrem ångest under graviditeten också lider av symptom på depression.

Förebyggande /Lösning

Om du är en gravid kvinna som lider av ångest, den första raden av behandling som din läkare kommer förmodligen rekommendera är kognitiv beteendeterapi. Detta innebär att lära att hantera din ångest när det kommer. Du kan också lära avslappningsövningar för att hjälpa dig hantera din ångest. Om dessa metoder inte kan kontrollera ditt tillstånd kan din läkare låta dig ta ångestdämpande medicin. Det finns några mediciner som utgör låg risk för fara för barnet om det tas av mamman medan förväntat sig.

Expert Insight

Om du kämpar med ångest under graviditeten och har inte haft möjlighet att tala med din läkare Du kan prova några avslappningsövningar. När du känner ångest träffa dig, praxis djupt andetag övningar. Dessutom måste du lära dig att säga nej till andra som ber er att göra något när du redan har för mycket på din tallrik. Få tillräckligt med vila, eftersom det var för trött kommer att öka din ångest nivå. Slutligen, äta så frisk som du kan, så bra kost kommer att öka din energi nivå.

Varning

För mycket stress och oro under graviditeten är farligt för dig och ditt barn. Forskning visar att kronisk ångest kan öka risken för tidigt värkarbete. Du ökar också risken för att barnet kommer att födas med låg födelsevikt, vilket kan orsaka andra hälsoproblem. Kom ihåg att din kropp växer en annan liten person, så du måste ta hand om det så gott du kan, och detta inkluderar att eliminera stress och ångest när det är möjligt.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man håller en familj aktiv i vinter

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla ditt barns öroninfektion utan antibiotika
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • licensierade Närvårdare avskrift av sjuksköterskeskola
 • När ska gå till en fertilitetsklinik
 • tecken och symtom av Streptococcus B och hjärnhinneinflammation
 • vad är nutramigen gjorda av?
 • hur man gör hemmagjord mascara
 • hur man hittar användbara presenter för seniorer och äldre
 • hur man uppmuntrar bra beteende hos barn
 • hur man kan hjälpa någon som är med ett beslag
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com