det mänskliga embryots utveckling?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-07
Föreställningen om livet och hur det växer är ett mirakel som fortsätter att baffel den vetenskapliga världen. Mänskliga embryots utveckling är en komplex process där alla krångligheter en levande varelse är utformade. Denna artikel kommer att omfatta utvecklingsstadier av ett foster, och ta upp eventuella komplikationer som kan uppstå längs vägen

Identification

liv på ett embryo börjar när en mans spermier kommer i kontakt med en kvinnas ägg. En zygot cell, den allra första representation av fostret, är resultatet av denna process befruktning. Som ingår i detta en cell är DNA från både manliga och kvinnliga, samt en plan som fostret kommer att utvecklas. />
Funktioner När blastocysten når livmodern har dräktighetstiden börjat. Den fäster omedelbart sig till livmoderväggen, och därifrån får näring från mamman via blodomloppet. Detta anses vara den första trimestern, och det är under denna tid som ett foster är mest känsliga för skador, och missfall. X-strålar, eller någon typ av strålbehandling, infektioner, alkohol, droger eller näringsbrist kan alla ha negativa effekter på ett foster under denna tid av utveckling. Längden på den första trimestern har 12 veckor av tiden för befruktningen.
I början av den andra trimestern, är embryot nu ett foster som väger ca 0,5 till 1,0 ounce. Denna gång löper från 14 till 16 veckor. Navelsträngen, moderkakan och fostersäcken växa i takt med fostret och bli dess livsuppehållande system. Beläget mellan fostersäcken och navelsträng, placenta överföringar näringsämnen från moderns kropp för fostret, medan brännerier avloppsutsläpp från fostret till mammans kropp.
Genom att vecka 28 är fostret fullt utvecklad i början av den tredje trimestern, och har 60 procent chans att överleva om det föds för tidigt. Detta trimestern period kan pågå fram till 37: e till den 40: e veckan. Mätningar vid denna tid på mellan 14 till 17 inches lång, med en vikt på runt två pounds. En tunn, rynkig lager av hudceller är närvarande i början, sedan gradvis blir smidig som fettdepåer form under huden. Storleken på fostret fördubblar nästan inom detta trimestern, med en genomsnittlig födelse storlek på 20 till 22 inches lång, väger vid sju till åtta pounds.

Funktion

fosterutveckling händer i lager under hela dräktigheten. Den första strukturerna för att ta form är ryggmärgen, hjärnan, hjärtat och mag-tarmkanalen. Vid slutet av den första trimestern alla viktiga organ har börjat form, med urskiljbara lemmar, och formationer vävnad om kotan. Fem olika områden utvecklas i hjärnan, och ett rudimentärt cirkulationssystemet rinner genom centrala blodkärl, så det finns en stadig hjärtrytmen på plats också.
Runt den 12: e, har fosterutveckling börjat. Ansiktsdrag blir mer framstående, armar och ben blir längre, och könsorganen känns igen. Vid denna punkt gör upp huvudet halva storleken av fostret. Vid utgången av den andra trimestern, fosterrörelser börja. Ben och muskelvävnad är starkare och mer utvecklade, med ben squash producera röda blodkroppar. Airwaves finns inom den nedre delen av lungorna, men inte tillräckligt för att tillåta för gas eller luft utbyte skall äga rum. Fingeravtryck och fotavtryck blir synlig genom en nästan genomskinlig hud-täcker.

Tidsplan

Den tredje trimestern varumärkena hela mognadsprocess för fostret. Många kroppsliga funktioner är nu styrs av en mognande nervsystem, som hjärnan genomgår snabb utveckling just nu. Fostret kan lagra nödvändiga näringsämnen, som fosfor, kalcium och järn. Luftblåsor har bildats i lungorna för att möjliggöra för rytmisk andning mönster och luftväxling är möjlig. Ben och strukturer muskel är fullt utvecklade, som kroppsfett former och ökar i täthet. När naglar och hår växa i, har fostret nått full sikt.

Överväganden

fosterutvecklingen löper enligt genetiska markörer som är förutbestämt av DNA-kromosomen material närvarande vid befruktningen. Om en förälder bär på en defekt gen eller om föräldrarnas DNA kombination är oförenliga på något sätt kan genetiska problem bli en faktor. Genetiska avvikelser är närvarande när ett extra, eller saknas kromosom finns i fostret. Downs syndrom, Klinefelters syndrom och sex-kromosomavvikelser är kända förutsättningar för fostret har tagit ett abnormt antal kromosom par.
Förekomsten av genetiska avvikelser inte automatiskt garanterar slutar en graviditet. Beroende på omständigheterna till hands, många föräldrar väljer att bära med sig till slut, och att tillhandahålla alla vård kan behövas när barnet är fött.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man säkert ta Ambien eller zolpidem eller någon annan sömntablett

Relaterade artiklar


 • Hur utvecklas en abscess?
 • tecken och symtom av Streptococcus B och hjärnhinneinflammation
 • om sulfiter
 • navelsträngsblod bank
 • är födelseprocess klasser kallas Lamaze?
 • hur man kan hjälpa ett barn sätter i kontaktlinser
 • hur man dricka mer vatten för bättre hälsa
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • tecken och symtom på en svampinfektion
 • hur veta om du kommer att kvalificera sig för sjukförsäkring i Virginia
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com