fall och berättelser om övergrepp till äldre på vårdhem

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-04
Varje familj har behandlats med en äldre släkting som inte längre kan ta hand om sig och självständigt, antingen på grund av fysisk eller psykisk oförmåga. Medan vissa familjer kan ta hand om äldre släktingar i hemmet, måste andra förlitar sig på sjukhem att ta hand om sina nära och kära. Medan det finns otaliga ansedda vårdhem i näringslivet idag, ett ökande antal äldre patienter och deras familjer att rapportera missbruk av personal vårdhem medlemmar

Typer

övergrepp mot äldre definieras som varje form av misshandel (vilket resulterar i skador eller förlust) mot en äldre person. Det finns flera typer av övergrepp mot äldre. Fysisk misshandel händer när någon använder våld för att orsaka kroppsskada eller smärta och inkluderar batteri och överfall. Felaktigt fixering eller droga en äldre person anses också fysiska övergrepp. Sexuella övergrepp uppstår när en äldre person blir våldtagen eller på annat sexuellt våld utan deras medgivande. Det kan också hända när porr eller andra sexuellt explicit material som används visar sig äldste mot deras vilja, eller när den äldre tvingas se sexuella handlingar mellan andra människor.

Överväganden

Det finns flera andra sätt äldste kan missbrukas. Till exempel kan äldre försummelse (underlåtenhet att närvara på fysiska vårdbehov) betraktas som en form av missbruk. Detta kan hända uppsåtligen, eller på grund av att vårdgivaren är ovetande eller i förnekelse om nivån på den vård de äldre behöver. Hälso-och sjukvård bedrägeri är en annan form av övergrepp mot äldre, där vårdhem avgifter för tjänster som inte utförts eller överpriser för utförda tjänster. Detta kan även inträffa när äldste "medicin stjäls eller felaktigt till försäkringsbolag.

Varning

Det är också viktigt att hålla ett öga på din äldre släkting finanser under sin vistelse på ett vårdhem anläggning. Vissa korrupta vårdhem eller anställda försök att ekonomiskt utnyttja de äldre. De kan stjäla kontroller, kreditkortsnummer eller ens hela identitet för illegala ändamål. Vårdhem anställda har också varit kända för att ställa sig in hos äldre boende för att försöka sättas i sina testamenten eller att skapa signaturer på dokument för att få pengar, varor eller tjänster på den inhemska namn.

Expert Insight

Jonathan Rosenfeld, en advokat som företräder personer skadats av vårdhem, skriver en blogg beskriver fall av sjukhem övergrepp och vanvård. I en berättelse, beskriver han en 84-årig man som misshandlades till döds i sin säng av en yngre vårdhem bosatta inom hans Texas sjukhem. Den yngre bosatt var tänkt att vara begränsad till ett visst område bort från den äldre invånare, men vårdpersonalen inte hålla honom innehöll. I ett annat fall var en 89-årig kvinna felaktigt lämnad ensam av sin sköterska att äta sin middag i hennes rum. När sköterskan tillbaka för att kontrollera om patienten var hon kvävs av hennes mat. Sjuksköterskan misslyckades med att kalla på hjälp, och patienten dog. Ytterligare en fråga gällde en certifierad sjuksköterska medhjälpare som slog en äldre patient med en Windows urklipp och ett inkontinensmaterial och sedan drog hennes hår och slog henne.

Förebyggande /Lösning

Vissa faktorer kan låta den äldre löper större risk för missbruk på vårdhem. Dessa inkluderar intensiteten vid en eventuell demens och nivån av fysisk funktionshinder, oavsett om den äldre är fysiskt aggressiv och isolering som tvingar dem att vara ensam med vårdgivare för någon längre tid. Om din älskade är i omvårdnad, uppmärksam på tecken på missbruk och se till att undersöka något som inte ser eller känns rätt för dig. Några saker att titta efter är oförklarlig blåmärken, märken eller andra fysiska tecken på missbruk. Också vara medveten om recept din älskade använder, inklusive dosering belopp. Om din älskade är fortfarande att kunna kommunicera med dig, prata med dem om vad de ska göra om de är misshandlade på något sätt.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om perineal massage

Relaterade artiklar


 • hur man tar svullnad och smärta ur ett bi eller getingstick
 • hur man kan minska svullnader under ögonen
 • hur man kommer ihåg när du får ett minne block
 • om läkare ansvar
 • om brännskador
 • hur är kistor gjorda?
 • oplanerad graviditet statistik
 • vad är glukos?
 • äldreomsorg lösningar
 • hur veta om du kommer att kvalificera sig för sjukförsäkring i Virginia
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com