graviditetsillamående symtom

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-24
Nästan 70 procent av blivande mödrar kommer att uppleva trötthet och illamående av tidig graviditet kallas graviditetsillamående. Namnet är lite missvisande. Medan graviditetsillamående kan bli mer akut under morgontimmarna, varar ofta hela dagen. Experter är inte riktigt säker på vad som orsakar det, men de misstänker att den ökade hormoner, inklusive graviditetshormonet HGC, under tidig graviditet kan vara en orsak till graviditetsillamående

Du behöver:. .
Awareness
Engagemang.
Denna enkla teknik.

Tidsplan

De flesta kvinnor börjar känna de första tecknen på graviditetsillamående mellan fjärde och femte graviditetsveckan. Graviditetsillamående fortsätter i allmänhet genom den första trimestern och brukar avta den sextonde veckan. Tyvärr, för vissa kvinnor kan vissa symtom kvar under hela graviditeten.

Identifiering

Samtidigt som över hälften av kvinnorna upplever graviditetsillamående till viss del, känns varje kvinna symtomen annorlunda. Vissa mammor-att-vara kommer bara att känna ett allmänt illamående på morgonen, medan andra kan ha svårt att hålla mat och vatten ned efter måltid. Graviditetsillamående kan omfatta följande symtom: illamående, kräkningar, ökad luktsinne, trötthet, täta urinträngningar, ömhet i brösten och matbegär

Effects

Medan graviditetsillamående kan orsaka illamående och obehag för den första. del av graviditeten, kom ihåg att det är bara kroppens sätt att anpassa sig till förändringen. Graviditetsillamående är inte skadligt för barnet. Men tänk på att ta en bra prenatal vitamin för att du och barnet får rätt näring.

Förebyggande /Lösning

Den goda nyheten om graviditetsillamående är att det finns sätt att lindra effekterna i någon mån. Experimentera med olika åtgärder för att se vad som fungerar för dig. Om du känner dig illamående, äta något innan du stiger upp på morgonen som en läsk knäckt eller en torr bit rostat bröd. Var noga med att inte låta magen få tomma under dagen. Kryddig och stekt mat kan utlösa illamående, så det är bäst att undvika dem om de ger dig problem. Trötthet är ett vanligt klagomål under den första trimestern. Försök att planera din dag till att omfatta tid att vila, även om det bara i tio minuter.

Varning

De flesta symtom på morgonen sjukdom är bara en normal del av graviditeten och är ingen anledning till oro. Men om du har problem att hålla livsmedel eller vatten ner i 24 timmar, se din läkare direkt. Du kanske har ett tillstånd som kallas hyperemesis Gravedirum. Detta villkor kan påverka din hälsa eller barnets hälsa om de inte behandlas på rätt sätt. Detta kräver ofta sjukhusvård för att ta emot vätska intravenöst. Din vårdgivare kan också ordinera medicin för att behandla kräkningar.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:är bröstförstoring piller säkert?

Relaterade artiklar


 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • hur man tenderar att ett barn som hostar
 • Hur ofta ska du tvätta händerna?
 • Vad gör din sovställning säger om dig?
 • hur du spårar ägglossning genom att kartlägga din basala kroppstemperatur
 • som tvål dödar bakterier bäst?
 • om Nizoral schampo
 • Hur sova på en bra madrass främja god hälsa?
 • om perineal massage
 • om rapning en baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com