hur man ska behandla svängningar premenopause humör

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-09
Stämningarna svänger upplevt under premenopause kan påverka din professionella och personliga relationer. Även om dessa symtom är ofta skrattade bort av komiker, det är en allvarlig fråga om du är den person som klarar av dem. Behandla premenopausala humörsvängningar omfattar utvärdering av din livsstil vanor och svårighetsgraden av symtomen. Det finns ingen magisk behandling, det finns sätt att minska din oro och öka din emotionella välbefinnande
1.
Gå med i en grupp premenopause support. Dela dina frustrationer och frågor med andra kvinnor i din situation. Det kan vara terapeutiskt att veta att du inte är den första kvinna att kämpa dessa humörsvängningar. Även om försäkringar från din läkare kan han hjälpsam, det finns inget som en första hand-konto från en betrodd peer. Diskutera känslor om din kroppsuppfattning och få råd om hur man handskas med stressfaktorer. Välj mellan lokala och online-grupper för att bäst matcha dina personliga behov.
2.
Engage i regelbunden motion att kämpa humörsvängningar. Be din läkare att rekommendera ett träningspass regim som inte bidrar till minskad bentäthet. Detta är särskilt viktigt, eftersom kvinnor i premenopuase redan uppleva denna biverkning. Yoga är ofta rekommenderas, på grund av sin låga intensitet och lugnande effekter. Be en vän att följa med dig till gymmet för extra stöd.
3.
Försök fysiska åtgärder för att hantera humörsvängningar. Johannesört rekommenderas ofta att hantera ångest och humörsvängningar. Delta i en hobby kan hjälpa dig att koncentrera sig på något utanför din sjunkande humör. Ändra din kost kan också bidra till att minska intensiteten och frekvensen av dina humörsvängningar. Bedöm din livsstil för att peka ut viktiga stress utlöser.
4.
Ta antidepressiva läkemedel. Läkemedel som Zoloft ge många kvinnor lindring av svåra humörsvängningar. Även receptbelagda mediciner inte bör vara ett första utväg, det bör heller inte uteslutas helt som ett behandlingsalternativ. Diskutera eventuella motvilja mot antidepressiv behandling med din läkare.
5.
Tänk hormonersättningsterapi. Sjunkande halter av progesteron kan vara att skylla. Vissa läkare rekommenderar även lågdos-p-piller för att ge din östrogen och gestagen hormonnivåer ett uppsving. Arbeta med din läkare för att hitta den bästa kombinationen för din kropp. Bo ärlig om din sjukdomshistoria och personliga vanor, eftersom denna typ av behandling är associerad med ökad risk för bröstcancer och hjärt-episoder.

Tips och varningar


 • Komma en tillräcklig mängd sömn kan minska intensiteten och frekvensen av dina humörsvängningar.
 • aldrig rädd för att diskutera dina känslor med en läkare eller sjuksköterska. Klinisk depression kan inträffa om symptomen lämnas obehandlade. Undvik att göra livsförändrande beslut under en stämning sving.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:är bröstförstoring piller effektiv?

  Relaterade artiklar


 • hur man lindra smärta bröst mjölkstockning när flaskmatning din baby
 • Vad är definitionen av pulmonell andning?
 • hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten
 • är födelseprocess klasser kallas Lamaze?
 • funktion i ryggmärgen
 • hur du får din röst tillbaka och behandla laryngit
 • om uthållighet
 • Hur vet man att smärta i urinblåsan är allvarlig
 • vad män bör veta om klimakteriet
 • Hur identifiera orsaken till smärta i brösten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com