hur tonårsgraviditeter påverkar möjligheterna till arbete

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-19
När en tonåring blir gravid, inte bara är hennes nuvarande möjligheter äventyras, men hennes framtid också blir en stor fråga. Specifikt gäller arbeten, i allmänhet bli begränsade för gravida tonåringar. Enligt Discovery Health, begränsade möjligheter till sysselsättning är en riskfaktor i samband med tonårsgraviditeter. Detta är en stor fråga för tonåringar i USA, eftersom omkring 20 miljoner kvinnor under 20 blir gravida varje år, enligt Alan Guttmacher Institute

Expert Insight

Enligt "tidigt föräldraskap: Tracking Föräldraskap Teens Efter examen från High School" av Rick Caulfield och Malia Thomson, oväntade graviditeter tenderar att påverka möjligheten för tonåringar att bo i skola. Faktum är att cirka 25 procent av tonåringar som hoppade av high school uppgav att tonårsgraviditeter var deras anledning. Av denna andel, hälften av dessa tonårsmammor aldrig gå tillbaka till gymnasiet till slut.

Betydelse

När någon droppar av gymnasiet, om hon är en gravid tonåring eller inte, är hon dubbelt så stor risk som hög avgångselever att bli utfattiga och tre gånger större risk att bli arbetslösa, enligt SilentEpidemic. Org. Eftersom gravida tonåringar har en hög andel, kan deras arbetstillfällen sänkas avsevärt som en följd av brist på utbildning. Det är bara en tredjedel av tonårsmammor få sin high school examensbevis, enligt den nationella kampanjen för att förebygga Teen och oplanerade Tonårsgraviditeter.

Effekter

Mindre utbildning för tonårsmammor generellt sammanhänger med lägre betalda arbeten. För tonåringar utan gymnasiet utbildnings-, minimilön jobb är de vanligaste. Tonåringar med dessa jobb tenderar att kämpa för att klara sig medan de försöker att försörja sig själva och sina barn.

Överväganden

Enligt den nationella kampanjen för att förebygga Teen och oplanerad graviditet, mindre än två procent av mammor som har barn innan 18 har en högskoleexamen med 30. För dessa mammor som inte har en högskoleexamen, kan arbetstillfällen vara mer begränsade. Det finns många tonåringar mammor som gör det till college ändå. I själva verket har ungefär hälften av eleverna Community College varit gravid. För de mammor som finish college, de kan konkurrera om bättre betalande jobb.

Förebyggande /Lösning

Eftersom tonåring mammor som inte har mycket utbildning tenderar att förlita sig på offentligt stöd för att försörja sig och sina barn har stater försökt utveckla förebyggande program för att minska denna trend. Även stater runt om i landet har antagit tonåring programmen förhindra graviditet har flera ideella organisationer som antagits på arbetsplatsen utbildningsprogram för tonåring moms. New Moms Inc. (http://newmomsinc. org) hjälper tonåring mammor med arbetsmarknadsutbildning och att säkra arbetstillfällen också.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:vad är framgång i AA?

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa någon som är med ett beslag
 • Hur effektiv är orto EVRA-plåster?
 • hur man sköter om en Preemie
 • hur du spårar ägglossning genom att kartlägga din basala kroppstemperatur
 • Hur slår håret grått?
 • vad är det bästa sättet att räta ut håret?
 • om ansikte massage
 • När ska gå till en fertilitetsklinik
 • Så för att lindra smärta från en halsont
 • om uthållighet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com