kan ta preventivmedel göra dig infertil?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-18
Preventivmedel är en övergripande term som refererar till flera enheter som förhindrar manliga spermier från att nå kvinnans ägg under samlag. Former av förtäring eller intern preventivmedel omfatta p-piller, akut p-piller preventivmedel, spiraler och preventivmedel injektion Depo-Provera. Det finns skolor som varje form av preventivmedel har risker, men det finns en mängd p-piller, akut p-piller, spiraler och injektioner preventivmedel för närvarande godkänts av F. D. ä. som "säkra" preventivmedel enheter. Om du känner dig obekväm med att ta förtäras eller intern preventivmedel, diskutera andra alternativ preventivmedel med din läkare

Du behöver:.
Spade

Historia

Den första intrauterin. enhet, där en enhet infördes direkt in i slidan för att förhindra graviditet, dokumenterades år 1909 av Dr Richard Richter i Tyskland. Den spiral Richter användes var av Gut. Flera spiraler skapades ur koppar och dessa var slutligen visar sig vara den mest effektiva för att förhindra graviditet. Koppar spiral är fortfarande vanliga i dag. Den kombinerade p-pillret, mer känd som "p-piller," var godkänd för användning i 1960, men tog närmare 30 år att utveckla. Akuta preventivmedel, som ibland kallas "morgonen efter-piller", utvecklades i början av 1960-talet och är tillgänglig efter ordination från läkare eller klinik hela 80-talet och 90-talen. För närvarande är akutpreventivmedel finns i de flesta stater från apoteket utan recept för kvinnor 18 år. Den nyaste formen av preventivmedel är Depo-Provera, eller preventivmedel injektion, vilket inte godkändes av F. D. ä. fram till 1992. Biverkningar innan testet hade avslutats ingår bröst-och livmodercancer, som kan orsaka infertilitet, men Depo-Provera har ändrats betydligt sedan dess utformning och är inte längre en risk för cancer.

Typer

Genom historien finns har skett stora ändringar i de fyra typer av förtäring eller intern preventivmedel, akuta preventivmedel, p-piller, den preventiva skott och spiraler. Till exempel, när spiraler första höll på att utvecklas i början av 1900, infertilitet, infektioner, och död var inte ovanligt. Nu när spiraler har godkänts av FDA, bortsett extrema livmoder infektioner orsakade av felaktig eller långvarig användning av spiral, är infertilitet sällsynt. De flesta fall av infertilitet är ett resultat av en kvinna glömmer hon har haft en kopparspiral installeras och sedan försöker bli gravid utan resultat. Spiralen måste tas bort innan du försöker bli gravid. Den preventiva skott har också varit känt, enligt Epigee. org (finns i "Resurser" nedan), att orsaka inflammatoriska sjukdomar, som kan orsaka infertilitet. Å andra sidan, i tidskriften Human Reproduction anger att p-piller får stöd fertilitet om p-piller tas för längre tid än fem år och då upphöra.

Överväganden

Direkt efter att ha använt p-piller under en längre tid, en kvinna kan ha fertilitet förändringar. Dessa ändringar innehåller vanligtvis inte infertilitet. En kvinna har en stor chans att få tvillingar om hon har nyligen slutat ta p-piller, eftersom två ägg kan släppa på samma gång. Efter sex månaders inte tar p-piller, blir det ingen skillnad mellan en ägglossning kvinna som tog p-piller i 20 år och en ägglossning kvinna som aldrig tagit p-piller. En kvinna som varit med Depo-Provera skott inte får uppleva regelbunden mens förrän ett år efter att ha tagit skottet, och som en följd bli tillfälligt infertila tills preventivmedel har helt lämnat kroppen.

Effekter

De flesta läkare känner det är mycket viktigt att använda två metoder för födelsekontroll, till exempel, att p-piller tillsammans med kondomer, skyddar kroppen mot sexuellt överförbara sjukdomar kan orsaka infertilitet. Klamydia och gonorré är två exempel på sexuellt överförbara sjukdomar som orsakar sterilitet om den inte behandlas. Alla metoder för intern eller intagna preventivmedel ha biverkningar, varav flera, som inflammatoriska sjukdomar, kan orsaka infertilitet. Det är viktigt för dig att göra ett klokt och välgrundat beslut för dig själv innan hopp till ett preventivmedel.

Varning

Om du har smärtsamma kramper eller överdriven spotting medan du tar p-piller, prata med din läkare omedelbart. Om du upplever några svåra magsmärtor eller kramper efter att ha tagit Depo-Provera eller efter att ha en spiral isatt, kontakta din läkare omedelbart. Alla preventivmetoder kan inte vara rätt för alla. Diskutera med din partner vad som kommer att vara den bästa metoden för er två. Om du upplever särskilt smärtsamma perioder, se en läkare omedelbart. Var inte rädd för att träffa en läkare eller Planned Parenthood om du upptäcker ändringar i din sexuella hälsa.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan minska dina bröst

Relaterade artiklar


 • hur veta om du kommer att kvalificera sig för sjukförsäkring i Virginia
 • hur man avfyrar en dålig läkare
 • hur man håller varma under vintern
 • vad är röntgen för?
 • hur man lindra halsont
 • hur man gör ditt arbete doktor besök för dig
 • vilket är det bästa uppvärmd ögonfransböjaren?
 • om spädbarn förstoppning
 • navelsträngsblod bank
 • typer av surrogatföräldraskap
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com