om projektil kräkningar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-30
Nästan alla har kräkts vid något tillfälle. Det är oftast orsakad av en sjukdom eller overindulgence i mat eller dryck, din kropp, via sådana tecken illamående och kväljningar, låter dig veta att det inte gillar vad den har i sin mage. Till skillnad från vanliga kräkningar, dock inga andra symptom förknippade med projektil kräkningar. Så vad är projektil kräkningar, och vad som orsakar det

Funktioner

Projektilvävmaskiner kräkningar är en plötslig och tillfällig tillstånd som uppstår när kroppens mag-tarmkanalen beslutar det måste omedelbart göra sig av med magen innehåll. Projektil kräkningar är inte bara oväntade och okontrollerbara-det, föga förvånande, är också ganska obehagligt. När din kropp inte har tid att förutse sina behov av att kräkas, kan det leda till kraftfulla kräkningar, tack vare den extrema krafter, är innehållet i din mage projicerade bort från dig (därav uttrycket "projektilen kräkningar)

. Betydelse

Till skillnad från vanliga kräkningar, uppträder projektil kräkningar utan varning-din kropp kommer inte att tillhandahålla något av de typiska tecknen som, illamående, utan kommer istället att reagera tvärt, vilket leder till okontrollerbara projektil kräkningar. Även om villkoret är vanligast hos barn och spädbarn, kan vuxna uppleva det ibland. I de flesta fall är projektil kräkningar kortlivad, men om tillståndet kvarstår (oavsett ålder), kan det tyda ett allvarligt hälsoproblem

Överväganden

Ett spädbarn som regelbundet erfarenheter projektil kräkningar borde besöka hans barnläkare. omedelbart. Ditt barns kraftfulla kräkningar kan orsakas av en enkel virus, eller ett mer allvarligt tillstånd som pyloric Stenos (en tarmdefekt än ofta kräver kirurgi) kan vara ansvarig. Och även om sådana villkor är inte ansvarig för projektil kräkningar, kanske du vill ha en läkare kontrollera för att säkerställa att inget hindrar din gastric utlopp.

Förebyggande /Lösning

Tyvärr, det finns inte många behandlingsalternativ för projektil kräkningar. Eftersom inträffar så plötsligt, finns det ingen riktig förvarning, som en följd, inte din kropp inte har möjlighet att förhindra att det inträffar. Som sagt, ta bort vissa livsmedel ur kosten kan hjälpa: Koffein, choklad och kryddstark mat är bara några exempel på vissa potentiella syndarna. Födoämnesallergier kan också leda till projektil kräkningar.

Varning

Sedan projektil kräkningar är kroppens sätt att befria sig av skadliga ämnen, kan villkoret ange förgiftning. När en person överdoserat på droger, till exempel, kan projektil kräkningar uppträda. Förutom en överdos eller förgiftning, kan projektil kräkningar också vara ett symptom på influensa, sår, hjärnskakning eller annan allvarlig sjukdom. Upprepade projektil kräkningar hos mycket små barn kan också leda till uttorkning. Det bästa sättet att veta säkert vad som orsakar projektil kräkningar är att diskutera det med din läkare-särskilt om villkoret varar mer än en dag eller fortsätter även efter att du helt har tömt magen.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:vad är DPT?

Relaterade artiklar


 • graviditetsillamående symtom
 • hur man ökar ditt barns immunsystem
 • bästa medicinska webbsajter
 • hur man kan bota hicka
 • är spermadonator far till barnet?
 • om elektrolys
 • hur man kan vara mer hälsosam
 • hur att lindra smärta i brösten med huskurer
 • hur man tenderar att ett barn som hostar
 • vad tester kan göras för att se blockerade äggledare?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com