om spädbarn förstoppning

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-12
En av de vanligaste frågorna föräldrar ber pediatriker om att oroa sig för sina barns tarm vanor. Är detta normalt? Om mitt barn har mer smutsiga blöjor än detta? Bör deras avföring se ut så här? När är det ett problem? Alla frågor handlar egentligen om en sak, är detta normalt? Svårigheten är att det är en ganska brett spektrum av normala, så att läkaren måste ta reda på lite grundläggande information på lämpligt sätt besvara denna fråga

Identification

Först, vad tyder på en förstoppning problem hos spädbarn? Förstoppning generellt behandlar två saker. Först sällan passage av avföring betyder förstoppning. För det andra är tidens hårda, torra avföring som ofta uppvisar smärtsamma eliminering anses också vara förstoppning.
Vad är sällsynt avföring i en baby? Den genomsnittliga räckvidd för en yngre barnet är mellan två och fyra, med barn som ammas passerar avföring oftare än flaskuppfödda spädbarn. Det genomsnittliga antalet smutsiga blöjor kommer att minska när barnet växer in i toddler år. De flesta barn kommer att utveckla ett schema alla sina egna att föräldrar kommer att växa igen.
Det andra tecknet på förstoppning är lättare att identifiera. En baby som har bildat stenar av avföring i blöjan, som gråter och sladdar benen eller drar dem upp mot magen och visar stor påfrestning medan defecating är sannolikt lider av förstoppning.

Överväganden

Förstoppning är ett mycket vanligt tillstånd med barn, kanske upp till 10% lider av det. Mycket ofta är dock det är en begränsad händelse, endast inträffar på grund av vissa upprörd i kosten, schema eller livsstil för barnet.
Om en ny mat har införts i barns kost innan uppkomsten av förstoppning, som skulle sannolikt vara den skyldige. Omvänt hoppas över om en vanlig mat har nyligen då förstoppning startar, kanske barnets systemet är att ha svårt att anpassa sig till maten frånvaro.
Schema förändringar kan påverka tarmarna också. Om barnet har inte varit att få till sängs, eller få tupplurar vid den vanliga tidpunkten, eller mattider har förändrats under den tidsperiod som förstoppning visade sig, som kan ha varit orsaken till problemet.
Ibland kommer ett barn har torr avföring som är svår att passera och kommer att försöka undvika avföring genom att dröja så mycket som möjligt av rädsla för smärtan av att eliminera hård avföring som bara förvärrar problemet.
En annan vanlig orsak är helt enkelt inte får tillräckligt med vätska för att hålla dem regelbundet.

Missuppfattningar

välmenande vänner och familjemedlemmar är ofta där för att ge oombedda råd att de är ganska positiva verk, eftersom de gjorde det med sin barn, eller deras föräldrar svär vid det eller så vidare. Men ibland kan även harmlösa behandlingar vara farligt för spädbarn, så försök aldrig att behandla några medicinska tillstånd, även en så typisk som förstoppning, utan att tala med ditt barns läkare.
En del okunniga människor kommer att insistera du bara ge barnet mineral olja eller lavemang, som är två av de äldre som vanligtvis används med äldre patienter med förstoppning. Dock är inget av dessa normalt rekommenderade av läkare för spädbarn. Och användningen av en sådan behandling kan leda till allvarligare problem än förstoppning.
Ett annat förslag kan vara att ge barnet outspädd beskära eller liknande juice. Detta kan vara problematiskt beroende på barnets ålder och kost, och igen, bör läkare rådfrågas innan stora förändringar i barnets kost.

Förebyggande /Lösning

Alltid söka läkarvård för ett medicinskt problem med ditt barn . Några vanliga råd läkare ge för förstoppning är ökad matning till barn som ammas eller som kompletterar formeln som ammas med några flaskor med vatten. Beroende på barnets ålder och den nuvarande diet, att införa lite juice kan rekommenderas. Om läkaren ser att barnet är backas upp och kan känna fast substans i magen, ofta är lösningen att sätta in en glycerin stolpiller i barnets ändtarm för att underlätta en avföring. Ofta när saker och ting röra på sig, de stannar flytta och det kommer inte fortsätta att vara ett problem.
Om läkaren misstänker ett problem med barnets rötning av deras formel, kan läkaren rekommendera att försöka en annan typ av formel för att avhjälpa skick. Återigen, tala med din läkare innan du bestämmer dig för att göra sådana plötsliga förändringar i ett spädbarns kost.
Slutligen, om ett barn har en tendens att få förstoppning, titta noga för att försäkra att problemet inte är början igen och ta den rekommenderade åtgärden tidigare än senare. Förstoppning särskilt den typ som skapar tarmrörelser som är smärtsamma kommer att skapa en cykel av undvikande och mer förstoppning.

Varning

Sällan förstoppning är ett tecken på ett mer allvarligt problem. Det är en annan anledning till att alltid konsultera en läkare när du märker ett problem. Ett sådant allvarligt problem skulle kunna Hirschsprungs sjukdom, ett ärftligt tillstånd där vissa nervceller saknas i tjocktarmen. Andra symtom är typiskt är små, kräkningar och band-liknande avföring. Det är vanligare bland pojkar och personer med Downs syndrom.
Hypotyreos kan också orsaka förstoppning, men det är oftast diagnostiseras strax efter födseln från nyfödda förfaranden blod screening. Enligt de villkor som påverkar nervsystemet, såsom cerebral pares eller spinal villkor sladd har ofta problem med förstoppning.
Vissa mediciner kan orsaka förstoppning, så aldrig förbise denna möjlighet om förstoppning börjar strax efter början av en ny medicin.
Dessutom kan det vara ett tecken på emotionell stress som följer av förändringar i livsstil eller kanske missbruk.
Förstoppning i en nyfödd kan vara allvarlig om barnet inte har haft någon tarmtömning inom de första 48 timmarna i livet, och en läkare bör kontaktas omedelbart.
Slutligen förstoppning som går obehandlad kan leda till en påverkade tarmen. Tecken på detta är bland annat kräkningar och trötthet och diarré som inte är helt tömma tarmen.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur bli gravid

Relaterade artiklar


 • om lagrad energi i kroppen
 • om sulfiter
 • som formel är bra för barn som har kolik?
 • hur man kan minska svullnader under ögonen
 • om perineal massage
 • om baby akne
 • tecken och symtom på en svampinfektion
 • som tvål dödar bakterier bäst?
 • hur man skaka dem eftermiddag blahs
 • statistik över tonårsgraviditeter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com