om traditionella surrogatmödrar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-23
För de flesta människor, barnafödandet är en av de mest naturliga saker i världen. Men tyvärr, andra tycker att det är förenat med problem eller rent av omöjligt. När infertilitet sticker upp sitt fula huvud, vissa människor söka hjälp av en surrogatmamma. Vissa människor även söka upp en surrogatmoderskap arrangemang när de är fertila men saknar en lämplig partner föräldraskap

Du behöver:
Medvetenhet
. Engagemang.
Denna enkla teknik.

Identification

Traditionella surrogatmoderskap innebär en surrogatmamma använda hennes egna ägg för utformning av ett barn. I denna typ av surrogatmödrar, är det ofödda barnet den biologiska avkomma surrogatmamma. Traditionell surrogatmoderskap används typiskt när en enda man eller homosexuella manliga par vill bli gravid. Det används även när en kvinna inte har fungerande ägg eller har den ärftliga rubbning som skulle kunna överföras till sitt barn om hennes egna ägg används.

Funktioner

För traditionella surrogatmoderskap surrogat moderns ägg är ofta befruktas av spermier i den avsedda pappa, trots en spermadonator kan användas istället. När detta inträffar är den avsedda far biologiskt kopplade till det ofödda barnet, vilket är surrogatmamma. Den avsedda mor eller andra föräldern, om det finns någon, inte är kopplat biologiskt till barnet. Men vissa ställen tillåter avtal som huvudsakligen namn den avsedda mamma eller andra föräldern som en av barnets föräldrar officiella vid födseln.

Funktion

För traditionella surrogatmoderskap, finns det oftast ingen samlag inblandade. Vanligtvis är surrogatmamma s ägg extraherade och befruktas i en process som kallas provrörsbefruktning. Detta innebär att surrogatmamman s ägg befruktas utanför hennes kropp och sedan planteras in i hennes livmoder. För att underlätta denna process och att säkerställa ett framgångsrikt impregnering, är den traditionella surrogat ofta uppmanade att använda fertilitet läkemedel.

Överväganden

Vissa motståndare till surrogatföräldraskap oroa sig för effekterna av arrangemanget på de traditionella surrogat. Även om de ofta kritisera sådana åtgärder som med hjälp av en kvinnas livmoder för hyra, uttrycker de också oro över de känslomässiga aspekterna av traditionell surrogatföräldraskap. I en sådan situation är det möjligt för en kvinna att bilda ett band med barnet hon bär, i synnerhet eftersom det är biologiskt hennes. De flesta surrogat känna sig bekväm med situationen och har möjlighet att hålla sina känslor separat i syfte att hjälpa en annan person eller par bli gravida.

Potentiella

Traditionella surrogatmoderskap är ofta görs mellan människor som känner varandra. Till exempel kan en kvinna samtycker till att hjälpa en familjemedlem eller vän som inte kan ha ett eget barn. Med denna typ av relation, att ge upp vad som är biologiskt sitt eget barn kan vara lättare för den traditionella surrogat, som hon kanske kan se barnet senare i livet. Det är dock inte alla de traditionella surrogatmoderskap arbetat på detta sätt, och vissa är gjorda mellan två människor som aldrig träffat innan mötet för att diskutera möjligheterna till surrogatmoderskap.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:diabetes och graviditet

Relaterade artiklar


 • gör relaxer håret falla ut?
 • hur du gör din egen mineralsmink
 • hur man ska behandla ditt barns öroninfektion utan antibiotika
 • hur man förhindrar självmord när det händer live på nätet
 • hur man gör jordgubbe teblad
 • om spädbarn förstoppning
 • är födelseprocess klasser kallas Lamaze?
 • Hur sker huvudet löss angrepp?
 • Hur identifiera orsaken till smärta i brösten
 • om navelsträngsblod bank & stamceller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com