typer av surrogatföräldraskap

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-15
En surrogatmamma är en kvinna som blir gravid och så småningom ger ett barn för en annan person eller par. Surrogates hjälpa män eller kvinnor som kämpar med infertilitet eller inte kan få barn på egen hand. De hjälper även kvinnor som har förmågan att bära sina egna barn, men föredrar att använda ett surrogat

Identification

I traditionell surrogatmoderskap är en kvinna impregnerad med hennes egna ägg, vilket hon har anknytning till barnet och är dess biologiska mamma. Ägget befruktas med donerade spermier eller med spermier från den avsedda pappa. Vanligtvis åstadkoms detta genom provrörsbefruktning, så det finns ingen samlag inblandade. För graviditeten surrogatmoderskap är surrogatmamma impregnerade med det avsedda moderns ägg eller hos en givare, och sperma från den avsedda far eller en spermadonator används för att befrukta ägget.

Typer

Vissa människor väljer kommersiell surrogatmödrar, vilket innebär att surrogatmamman får betalt för sin tid och ansträngning, och hennes sjukvård och resekostnader täcks också. Framförallt ger ett kommersiellt surrogat en for-betalkanal. Med altruistiska surrogatmoderskap inte får surrogatmamma inte ekonomisk ersättning, men den avsedda föräldrarna får betala hennes medicinska och resekostnader.

Missuppfattningar

Det är en vanlig missuppfattning att graviditetsdiabetes surrogat alltid är impregnerade med ägget om den planerade mamma. I många fall är en givare ägg istället. Detta händer oftast när den avsedda moderns ägg inte är livskraftiga, till exempel när den avsedda mamman är infertil eller hennes ägg inte utvecklas ordentligt. En kvinna kan också välja detta alternativ om det finns en risk för överföring av genetiska sjukdomar eller tillstånd för det ofödda barnet.

Överväganden

Traditionella surrogatmoderskap görs ofta mellan de som känner varandra. Till exempel kan en kvinna enats om att genomföra ett barn för hennes syster infertila eller homosexuella bror. Ibland kan detta hända mellan nära vänner. Men i vissa fall, traditionella surrogat bara möta de avsedda föräldrarna när det är dags att diskutera surrogatmoderskap.

Varning

Vissa typer av surrogatmoderskap är olagliga i vissa ställen. Till exempel vissa delar av USA förbjuda kommersiell surrogatmoderskap men tillåta altruistiska surrogatmoderskap. Enligt Surrogacy. com, de som deltar i kommersiella surrogatmödrar i New York, ta emot eller ge ersättning, är föremål för böter. Enligt MSNBC, finns det dock fortfarande många stater utan lagar för eller emot surrogatmoderskap.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur har en miljövänlig perioden

Relaterade artiklar


 • om spädbarn förstoppning
 • Hur utvecklas en hals bula?
 • vad är det bästa sättet att räta ut håret?
 • hur man smyga in aktiviteter hjärnan bygga hela dagen
 • hur veta om du kommer att kvalificera sig för sjukförsäkring i Virginia
 • hur man kan hjälpa någon som är med ett beslag
 • hur man ska behandla svängningar premenopause humör
 • om navelsträngsblod bank & stamceller
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • som formel är bra för barn som har kolik?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com