vad är framgång i AA?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-19
När du tittar på någon form av statistik finns det oftast vissa parametrar som som hjälper dig att läsa och nå kunskap från konstaterandet. Kräsna framgång och misslyckande på Anonyma Alkoholisters blir lite problematiskt på grund av anonyma grund av programmets karaktär, att antalet möten finns tillgängliga på en viss kväll för personer närvara, den faktiska tillämpningen av processen och den personliga betoning av den enskilda .

Du behöver:.
spade

Betydelse

Det relativa framgång för personer som deltar i Anonyma Alkoholister (AA) är faktiskt ganska svårt att definiera, och är ganska ofta upp till debatt. Resultaten varierar ganska kraftigt mellan olika studier, vilket gör det nästan omöjligt att komma fram till en slutgiltig siffra. När AA var att etableras, tror den genomsnittliga svarsfrekvens någonstans mellan 75 och 93 procent-ett mycket stort antal för någon form av behandling metod. Idag, dessa siffror är mycket, mycket lägre, allt var som helst från en toppnivå på 35 procent till som lägst 1 procent, beroende på ursprungsmaterialet.

Identifiering

Om du skulle titta på siffrorna från Betty Ford Center, skulle du finna att 35 procent av personer som deltar i Anonyma alkoholister uppnå nykterhet i mer än 5 år. Ytterligare 34 procent ser sin nykterhet vara allt från 1 till 5 år, och än mindre hålla sig nykter för under ett år, avrundning ut totalt vid 31 procent. Dessa siffror visar att en 12-stegs program som AA är "framgångsrik" för 1 /3 av de personer som är inblandade i organisationen.

Överväganden

I en annan studie, den här från en oberoende statlig myndighet, hävdar att endast 5 procent av personer som deltar i AA faktiskt finna framgång ("framgång" definieras som bor i programmet). Den inneboende problemet med denna studie är att den inte nödvändigtvis följa en viss persons rörelser, vilket innebär att hon kan ha lämnat AA ännu inte funnit stöd på annat håll. Med detta sagt, alkoholister, kommer 90 procent får återfall i dricksvatten inom de första 4 åren av ett behandlingsprogram.

Funktion

Med alla dessa olika siffror som flyger runt, är det svårt att fastställa en andel människor som behöver uppnå nykterhet för ett visst antal år för att göra programmet framgångsrikt. För närvarande 50 procent av personer inblandade i ett 12-stegsprogram (som inkluderar AA) kommer att återfalla (använd igen) inom de första månaderna av programmet. Innebär detta nummer göra AA ett misslyckande? Inte nödvändigtvis, eftersom flertalet statistiska uppgifter revolverande behandling inte skiljer mellan de människor som tillämpar och använder stegen i programmet från de som bara närvara vid mötena.

Expert Insight

Oavsett vem du pratar med, en sak de flesta experter kommer överens om är att alkoholism aldrig kan botas. Det är en sjukdom som måste behandlas kontinuerligt att hålla en person från att dricka igen. Denna behandling program kommer att variera från person till person, men ändå bör praktiseras för att hitta framgång.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur skyddar chapstick läppar?

Relaterade artiklar


 • Är det säkert att ta sömntabletter under graviditeten?
 • om infertila män
 • hur man köper en medicinsk varning armband
 • om cetaphil
 • hur är kistor gjorda?
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • hur man gör hemmagjord mascara
 • hur man rengör ditt badrum
 • Hur slår håret grått?
 • typer av surrogatföräldraskap
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com