vad som orsakar blod i sperma?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-20
Många män har upplevt den skrämmande åsynen av blod som förekommer i deras sperma, känd officiellt som hematospermia, efter utlösning. Även om det kan ibland vara ett symptom på ett allvarligt problem som cancer, är det oftast orsakas av mindre villkor som inte behöver behandling och kommer att lösa sig med tiden

Orsaker av blod i Sperm

Din sperma kan innehålla små mängder av blod om du nyligen har lidit skada på din penis eller testiklar från antingen ett trubbigt eller vasst föremål. Blodkärl i testiklarna kan också ibland bli skadade och brast även utan fysiskt träffas av ett föremål, som orsakar en kortvarig utseende blod. Du kan se blod i din sperma i flera dagar till veckor efter att ha genomgått vissa medicinska förfaranden, till exempel en vasektomi eller biopsi av prostata.

Förutsäga blod i Sperma

Du kan mäta i förväg att blod kan snart visas i din sperma genom att uppmärksamma vissa varningssignaler och symtom. Konstant smärta i nedre delen av ryggen, svullnad av testiklarna eller penis, eller förekomsten av blod när man kissar kan alla indikatorer att det kan finnas blod i sperma inom de närmaste dagarna.

Varning: Att tänka på när det är blod i din sperma

förekomst av blod i dina spermier kommer ofta lösa sig efter en kort tid och är vanligtvis inte anledning till oro. Du bör uppsöka läkare för att kontrollera om mer allvarliga problem om blod dyker upp i din sperma mer än en gång i en 4-veckors period, du är över 50 år, eller om du också har en skarp smärta när man kissar.

Överväganden : När du kontakta din vårdgivare

Blod visas i din sperma i allmänhet innebär en mindre villkor som inte kommer att dröja. I mycket sällsynta fall kan det också indikera förekomst av prostatacancer eller testikelcancer i alla åldrar. Konsultera en läkare omedelbart för att testa om blod kontinuerligt visas i din sperma under större delen utlösningar i mer än 7 dagar.

Förebyggande och behandling av blod i Sperm

Du kan hindra blodet från att visas i din sperma i vissa fall med bär skyddsutrustning medan du spelar en sport eller utöva någon form av ansträngande aktiviteter där skador kan eventuellt uppstå till din ljumske. Har normala kontroller med din vanliga läkare att se till att din prostata är frisk. Har en läkare ordinera rätt antibiotika om blod i sperma orsakas av en infektion.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man ska leva till 100

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla ditt barns öroninfektion utan antibiotika
 • hur man kan minska smärta från artros
 • kan potten göra män infertila?
 • statistik över tonårsgraviditeter
 • om ansikte massage
 • vad män bör veta om klimakteriet
 • hur man gör nya vänner
 • hur bli ditt hem av loppor, termiter, löss och kackerlackor
 • risker för övervikt
 • Vilka är fördelarna med navelsträngsblod bank?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com