hur man kan sänka ditt kolesterol

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-18
Inom alla celler i din kropp finns kolesterol. Kolesterol används för att bygga nya celler och hormoner. Men om dina kolesterolnivåer är höga fetthaltiga avlagringar kan ansamlas i blodkärlen, störa blodflödet och kan öka risken för en hjärtattack. Utan tillräckligt blodflöde till hjärnan det finns en större möjlighet till en stroke inträffar. Här är några steg du kan vidta för att sänka ditt kolesterol

Du behöver:.
Böjd rygg
. ofta huvudvärk.


1.
ner i vikt. Ja, det låter enklare än det är, men att förlora bara fem till tio pounds av extra vikt kan sänka kolesterolnivåerna.
2.
Sluta röka. Detta är en annan svår uppgift. Men sluta röka kan faktiskt förbättra HDL kolesterolnivåer. Vad betyder det? HDL är det "goda" kolesterolet (visste du att det var en bra och dålig?) Man tror att HDL kan skydda mot hjärtinfarkt.
3.
Begränsa din konsumtion av alkohol. Wow, detta är bara inte något roligt! Men det blir enklare, jag lovar. Men vänta, vissa studier säger måttlig användning av alkohol kan förbättra din HDL-nivåer (de goda). Kom bara ihåg vad moderat betyder!
4.
Motionera regelbundet. Ja, även det fruktade motion kommer att förbättra dina kolesterolnivåer. Kontrollera med din läkare för att avgöra vad som är bäst för dig.
5.
Ät soja istället för kött med en måltid. Soja finns i livsmedel som sojabönor, sojamjölk eller hamburgare soja.
6.
Ät fiber rik mat. Detta inkluderar massor av färsk frukt, grönsaker, havregryn och fullkornsprodukter. Fibern absorberar det dåliga kolesterolet. När du väljer bröd och ris, gå till fullkornsprodukter.
7.
Börja ta dagliga fiber tillskott, liksom sånt du blandar med vatten, såsom Metamucil eller liknande produkter. Inte bara kommer det sänka kolesterolvärdet det kommer att hålla dig regelbundet. Och vanliga människor tenderar att vara mindre cranky!
8.
Ät fisk som är bra för ditt hjärta, som torsk, hälleflundra, lax, makrill och sill. Men kom ihåg det finns också nackdelar med att äta för mycket av vissa typer av fisk, på grund av överväganden som kvicksilver bygga upp.
9.
Lägg växtstanol sprider sig till din diet. Vad?? Jo de kan sänka ditt onda kolesterolet (LDL) med upp till 15 procent. Du hittar dessa sprider sig i produkter som puritanska eller Benecol. Det rekommenderas att konsumera 4 gram per dag.
10.
Var uppmärksam på fett du förbrukar. Som gott och dåligt kolesterol det finns bra och dåliga fett. Transfetter är dåligt, eftersom det ökar inte bara din dåliga kolesterolvärden, det sänker halten av det goda kolesterolet!


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan bota kolik

Relaterade artiklar


 • hur man kan utvidga din livslängd och lever längre
 • hur man tenderar att ett barn som hostar
 • När ska gå till en fertilitetsklinik
 • hur man ska behandla ditt barns öroninfektion utan antibiotika
 • hur man får det bästa av din läkare
 • hur man kan sänka ditt kolesterol
 • hur man kan bota hicka
 • statistik över tonårsgraviditeter
 • hur man håller varma under vintern
 • om infertila män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com