hur man kan spendera mindre tid redo på morgonen

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-29
Det finns många tidsbesparande tekniker som kan hjälpa dig att sova i lite senare på morgonen, och faktiskt sova längre också. Just när du vaknar på morgonen, din kropp och själ är fortfarande sömnig, så många uppgifter tar dig längre på morgonen än de gör på kvällen. Förberedelser innan sängen ger dig också fördelen av att kunna driva in lättare när du sover genom din väckarklocka eller få en tidig morgon samtal från chefen. ! Läs vidare för att ta reda på hur man kan spendera mindre tid redo på morgonen, och hur mycket tid varje spets kan spara dig

Du behöver:
Motivation.
En penna och papper.


1.
Dig redo att göra en checklista. Använd din favorit stationära, säng anteckningsblock, mini-kylskåp-magnet whiteboard etc. Du håller på att skriva ner så många av följande tips som du vill, och skörda frukterna av beredskap.
2.

Packa lunch och snacks kvällen innan. [10 minuter till 20 minuter] Om du inte gör din lunch kvällen innan, du kommer sannolikt att avstå från att göra det på morgonen av att stå trött, glömmer, eller vill spara tid när du har bråttom. Köpa lunch på jobbet eller i skolan i stället för att din egen kostar ungefär tre gånger pengarna. Så, få ihop din favorit drycker, snacks, och välbalanserad mat lunch på ett ställe. Om det måste förvaras i kylskåp, håller en påminnelse på din handväska, portfölj, eller ryggsäcken. Annars sätter din lunch påse framför dörren eller i bilen.
3.
Välj din outfit kvällen innan. [5 minuter till 1 timme] Du kan hamna Ångra dig på morgonen, men du är mycket sannolikt att bära vad du valde kvällen innan om det är något du tycker är spännande eller ser fram emot. På kvällen kan du ta dig tid att kombinera olika kläder, skor, smycken, väskor och accessoarer, och se hur de ser ut framför spegeln. Morgon är inte den tid du vill för att upptäcka att din intervju kostym har ett hål i det, att din uniform har en fläck, som din fina tröja är faktiskt längst ner i tvättstugan högen, eller att du inte kan finna att halsband som avslutar ditt utseende. Om du dela rum med någon som vanligtvis sover på morgonen medan du är redo, bespara er den personen ljus som lyser och skrammel galgar och dörrar garderob. Välj så mycket av din klädsel som du kan och samla ihop allt på ett ställe. Ibland kanske du vill ställa ut två klädesplagg att välja mellan på morgonen, men även detta i slutändan kommer att spara massor av tid.
4.
Bestäm hur du ska bär ditt hår. [5 minuter till 1 timme] Gör ditt hår så mycket du kan kvällen innan-införa papiljotter och gel för lockar, fläta fuktigt hår vågor, eller göra en preliminär uträtning jobb innan sängen. Om du ska försöka en ny frisyr på morgonen, först testa det kvällen innan. Alltid borsta håret innan sängen så att det är enklare att borsta och stil på morgonen, och mindre kommer att kasta på din kudde.
5.
Ta en dusch precis innan sängen. [5 minuter till 2 timmar] Detta skall inte ersätta din morgon dusch såvida du inte ska ta en morgon springa eller cykeltur, och gärna duscha på morgonen även om du kommer att gå någonstans runt andra människor (inklusive gym) . En snabb dusch nattetid kommer att hjälpa dig att sova bättre och du kommer att spendera mindre tid duscha på morgonen om ditt ansikte, kropp och hår har just rengjorts. Om du har svårt att hantera hår, kanske du vill tvätta och torka det kvällen innan, och bara bära en duschmössa på morgonen.
6.
Sätt din utrustning genom att dörren eller i bilen. [5 minuter till 30 minuter] Du kommer att hitta saker mycket snabbare på kvällen när du har mer tid, eftersom det är svårare att tänka på morgonen när du kan vara i panik. Om du behöver friidrottsutrustning, montera dina kläder, skor och redskap i en duffel. Om du ska gå till klassen, lägga alla dina läxor, böcker, anteckningar och andra förnödenheter i ryggsäcken. Det är särskilt viktigt att packa för test kvällen innan. Om du ska vara på väg till kontoret, packa upp din bärbara dator och tillbehör, och sätta dina papper i din portfölj. Bortse inte från vardagliga objekt som din mobiltelefon eller handdator, mp3-spelare, plånbok med nödvändiga kontanter och kort, etc.
7.
Se till att din bil är redo att gå. [5 minuter till 30 minuter] Starta din bil, och kanske köra runt för att se till att den är igång ordentligt. Se till att din släcks så att du inte kommer att köra ner batteriet och måste hoppa starta din bil. Park i ett garage om du kan så att du inte behöver avisa dina fönster. Kontrollera att du har tillräckligt med bensin för att komma till din morgon destination. Fyll din tank på väg hem på kvällen istället för på morgonen.
8.
Vet vart du ska och hur lång tid det tar att komma dit. [5 minuter till 15 minuter] Om du har en ny pendla, skriva ut eller skriva ner vägbeskrivning från Google Maps och sätta dem vid dörren eller i bilen. Se till att du vet hur tung trafik kan påverka din pendla tid. Kontrollera om din planerade rutt kan ändras på grund av byggandet. Tro inte att din bilpool kompis kommer att utarbetas. Om du åka buss, kontrollera om schema och /eller byten, och känner till helger och semestrar scheman.
9.
Ordna morgon piller och vitaminer kvällen innan. [1 minut till 5 minuter] Sätt alla dina flaskor och behållare på ett ställe så att du inte behöver söka upp var och en individuellt i morgon.
Tio.
Plan din frukost, få det färdigt kvällen innan, och äter det på morgonen. [5 minuter till 20 minuter] Frukost verkligen är den viktigaste måltiden på dagen, så inte hoppa över den! Du kommer att kunna få klar en mycket snabbare på morgonen om du ger din kropp det bränsle den behöver. Om du är en person spannmål, gör upp en skål, sked, servett, flingpaket och juice glas på bordet. Om du normalt äter på språng, satte en bardisk, bit frukt, och en flaska vatten i väskan eller bilen. Om du gillar att laga frukost, sedan förbereda så många av de ingredienser som du kan kvällen innan. Göra en liten lista över de ingredienser du behöver, och sätta ditt recept på ett ställe, hjälper dig att gå snabbare fram på morgonen.
11.
Förbered för oftast oväntade. Om din makt går ut över natten och din vägg-drivna väckarklockan går inte bort, har du en batteridriven back-up? Om din vanliga bilpool kompis inte kan plocka upp dig, har du telefonnummer till andra vänner med samma pendla? Om morgonnyheterna visar en olycka blockerar trafiken på din vanliga rutten, har du en alternativ rutt planerad? Tänk igenom alla de saker som kan orsaka dig en större försening och förbereda på bästa sätt du kan.
12.
Om du små barn har, hjälpa dem att göra samma saker.

tips och varningar


 • Det kan vara alltför överväldigande för att genomföra alla dessa tips på en gång. Om så är fallet, välj de som sparar mest tid, och börja med två eller tre av dem. Gör gradvisa förändringar som man vänjer sig din nya rutin.
 • Gör en checklista för att titta på på kvällen medan du förbereder för nästa dag.
 • Kom ihåg att varje liten förändring gör hjälp!


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man får ett ultraljud under graviditeten

  Relaterade artiklar


 • hur man gör en familj första förbandslåda
 • hur bli gravid
 • hur tonårsgraviditeter påverkar möjligheterna till arbete
 • inte orto tri-cyclen gör du upp i vikt?
 • ångest under graviditeten
 • hur man kan gå ner i vikt på köpcentret
 • Vad gör en röntgen visa?
 • hur ofta leder sex till graviditet?
 • hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten
 • hur man gör skott mindre smärtsam
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com