hur man ska behandla ditt barns gulsot

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-28
Varje barn som föds har minst ett litet överskott av bilirubin i sitt system. Detta kan orsaka en gul /orange utseende på huden och även ögonvitor. Detta tillstånd, som kallas gulsot, kan oroa en hel del föräldrar, men det finns vissa saker du kan göra hemma för att behandla din nyfödda bebis gulsot snabbt och säkert
1.
första steget är att inte oroa dig. Alla barn föds med åtminstone en liten släng av gulsot. Läkarna och sjuksköterskorna ränta gulsot i antal, över en 10 är inte normalt. Alla barn är placerade under lampor som hjälper till att bryta upp den överskjutande bilirubin i huden
2
Vad du kan förvänta. . Du kommer att ta med din nyfödda tillbaka till sjukhuset två dagar efter att gå hem en obligatorisk 2-dagars kolla upp. Vid denna check-up, kommer sköterskan sticka bebisens hälen och extrahera en del blod för att kontrollera gulsot. Om halten är fortfarande över tio kommer sköterskan att be dig komma tillbaka om några dagar för att kontrollera igen. Det finns några saker du kan göra hemma för att säkra gulsot tas om hand väl.
3.
Lie en filt på golvet under ett fönster mitt i solen. Undress ditt barn ner till hans /hennes blöja och placera dem i solen. Detta kommer inte att bränna dina barn eftersom glaset kommer att filtrera ut alla UV-strålar. Solen gör i princip samma sak uppvärmningen lampor gör på läkarmottagningen, bara inte lika intensivt. Solen bryter upp bilirubin i huden och avlopp bort det. Du måste följa solen runt huset till olika fönster.
4.
Håll dig uppdaterad med matning. Se till att du matar ditt barn minst var 3 timmar så att han /hon har tillräckligt med energi för att få balans i sin kropp och jämna ut nivåer av bilirubin. Dessa saker i kombination borde verkligen hjälpa din babys gulsot nivå. Om hans /hennes nivå inte är under kontroll inom en vecka, kommer din sjuksköterska råda dig av andra mer allvarliga konsekvenser eller behandlingar.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur att undvika onödiga medicinska tester på läkarmottagning eller sjukhus

Relaterade artiklar


 • vad är röntgen för?
 • hur att avbryta amningen smärtfri
 • hur man köper en medicinsk varning armband
 • hur man ska leva hälsosamt
 • Hur sluta röka utan att bli galen
 • hur man ska behandla svängningar premenopause humör
 • hur man skär ner på saltet
 • navelsträngsblod bank
 • Är det säkert att ta sömntabletter under graviditeten?
 • hur man får Chasteberry
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com