hur man sluta bita på naglarna

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-23
Bitande naglarna är en vana som många människor kämpar med. Vissa människor biter på naglarna när de är oroliga eller stressade, medan andra gör det av tristess. Det kan vara en mycket hård vana att bryta eftersom de flesta människor gör det omedvetet. Men det finns åtgärder som kan stoppa denna vana en gång för alla

Du behöver:. .
Mammas instinkt
beskära mos.
tillgivenhet.
blöjor.
2 näsa pumpar (en för näsan, och en för ett lavemang).
baby lavendel lotion.
ris spannmål.
vatten.
lite av mjölkpulver eller bröstmjölk (i vilket fall vattnet är inte nödvändigt).
baby sked.
omklädningsbyggnad.


1.
Det första som krävs för att stoppa en vana är att förstå varför du gör det. Bestäm vad som utlöser få dig att bita naglarna. Gör en medveten ansträngning för att stoppa vana. När du vet utlöser kan du göra en insats för att inte bita på naglarna när dessa situationer uppstår.
2.
Ta bilder på dina naglar så att du kan kartlägga vilka framsteg du gör. Detta skulle kunna vara före och efter bilder eller flera bilder på vägen. Detta kan hjälpa dig se ett definitivt resultat för dina framsteg.
3.
Du kan överväga att använda belöningar som ett incitament att sluta. Sätt upp ett mål på något du vill och belöna dig själv för att uppfylla målen. Det kan vara en resa till manikyr eller ens en shoppingrunda.
4.
Om belöningar inte fungerar kan du prova motvilja terapi. Du kan använda en burk som du sätter förändring i varje gång du biter på naglarna. Det finns också ett formulär där du slutföra en uppgift för varje gång du glider. Vissa använder armband, varje gång du biter på naglarna du byter armbandet till den andra handleden. Denna teknik kommer snabbt att visa dig hur dålig vana är.
5.
Du kan också överväga en fysisk motvilja mot vanan. Många människor använder nagellack eller elaka produkter provsmakning som täcker deras naglar.
6.
Hitta en distraktion att stoppa dig från att bita på naglarna. Du kan tugga tuggummi eller plocka upp en hobby, som broderi eller virkning som kräver konstant användning av händerna.
7.
När du har bromsat din vana och naglarna börjar växa, bära klippare och en nagelfil med dig. Många människor kommer att falla tillbaka i gamla vanor, eftersom en spik raster och måste avbiten.
8.
Största frågan du måste övervinna är tålamod. Forskning visar att det tar i genomsnitt 21 dagar att bryta någon vana och två i tre personer plocka vana tillbaka upp under de första sex månaderna. Hålla fast vid det och du kommer säkert se resultat.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man undviker influensa

Relaterade artiklar


 • Hur utvecklas ett springmask infektion?
 • hur man spelar basket om du är över fyrtio
 • hur har en miljövänlig perioden
 • om kliande hårbotten
 • hur man hanterar svanskotan smärta (svanskotan smärta) under graviditeten
 • hur man kan sänka ditt kolesterol
 • vad är DPT?
 • hur tonårsgraviditeter påverkar möjligheterna till arbete
 • hur påverkar missbruk tonåring beteende?
 • hur man kan förstå siffrorna på min monokel recept
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com