vad är intrauterin tillväxthämning?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-31
I de allra flesta graviditeter, utveckla bebisar som förväntat. Men ibland går något fel. I vissa fall är det möjligt att berätta att det finns ett problem med att utveckla barnet medan det fortfarande är i livmodern. Så är fallet med intrauterin tillväxthämning

Identification

När ett barn är mindre än väntat under graviditeten, kan han ha intrauterin tillväxthämning (IUGR). Detta medicinska termen betyder helt enkelt att barnet inte växer i normal eller förväntad takt. Ofta barn som har intrauterin tillväxthämning fortsätta att födas vid lägre än normalt födelsevikt. Enligt MedlinePlus, är en baby med IUGR under den tionde percentilen för gestationsålder, vilket är åldern på fostret, räknat från början av moderns sista menstruation.

Effekter

Ett barn med intrauterin tillväxthämning kan stå inför en rad hälsoproblem, både vid födseln och under perioden som följer. Till exempel, eftersom dessa barn ofta mindre än normalt, kan de ha svårt att hantera den fysiska påfrestningen av vaginal förlossning. En baby med IUGR har en större risk att bli dödfödda, har lågt blodsocker vid födseln, har högre än normalt röda blodkroppar, har svårt att stå emot infektioner och har svårt att upprätthålla normal kroppstemperatur.

Överväganden

Ibland problem med moderkakan-som ansvarar för att leverera livsmedel, blod och syre till det ofödda barnet-leda till IUGR, eftersom barnet inte får tillräcklig näring. Ibland fosterskador och /eller ärftliga sjukdomar är fel på. I vissa fall visas villkoret i barn till kvinnor med hälsofrågor som kan störa normala funktioner i kroppen, såsom högt blodtryck, sicklecellanemi och hjärtsjukdomar. En baby kan utvecklas IUGR om hans mor missbrukar alkohol eller narkotika, och i vissa fall kan tillstånd även utvecklas i ofödda barn av kvinnor som tar mediciner som ordinerats av läkare.

Missuppfattningar

Kvinnor ofta skuldkänslor när de upptäcker att deras barn har intrauterin tillväxthämning, oroande att de orsakade villkoret på något sätt. Enligt FamilyDoctor dock de flesta fall av villkoret inte orsakas av mor, och det lilla hon kunde ha gjort för att förhindra dess utveckling. Så länge som en gravid kvinna är att inte dricka alkohol, röka eller missbruka droger, hon är troligen inte gjort fel.

Förebyggande /Lösning

Sedan IUGR ökar barnets risk att dö i livmodern, ofta ultraljud är vanligtvis används för att övervaka barnets hälsa under hela graviditeten. Behandlingen Planen kan omfatta bättre hantering av moderns medicinska tillstånd och att säkerställa tillräckligt intag av näringsrika livsmedel. I vissa fall kan det vara nödvändigt att ge barnet genom ett kejsarsnitt (C-avsnitt) för att undvika den stress som vaginal förlossning.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Vilken roll i ett samhälle barnmorska i Storbritannien?

Relaterade artiklar


 • äldreomsorg lösningar
 • hur är navelsträngsblod transplanteras?
 • bästa medicinska webbsajter
 • om läkare ansvar
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • orsak till kvinnlig håravfall
 • hur påverkar missbruk tonåring beteende?
 • det mänskliga embryots utveckling?
 • hur man rengör ditt badrum
 • om kortsiktiga sjukförsäkring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com