Hur fungerar bröst fungerar mjölkproduktion?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-11

alveolerna

Den kvinnliga bröst, prepregnancy, innehåller ett helt nätverk av mjölkstockning. Hormoner frigörs under graviditet skicka en signal till dessa mjölkgångarna: "Vi kommer att jobba snart, så gör dig redo!" Som svar, i mjölkgångarna föröka sig i antal och öka i storlek. Som trummorna växer, de förgrenar sig i olika kanaler, och vid slutet av varje kanal, eller ductule, ett kluster av alveolerna former. Bild en dunge av druvor och du har en idé om formen på ett kluster av alveolerna, de är bara mycket mindre. Dessa säckar är där mjölken faktiskt made. After födseln släpper kroppen hormonet prolaktin. Detta hormon är från hypofysen (som är i hjärnan), det sänder en signal till kroppen att börja full mjölkproduktion. Alveolerna och mjölk kanalsystem är redan på plats, och din kropp har varit klar och kunna producera mjölk sedan någon gång under andra trimestern. Det är vanligt att gravida kvinnor för att läcka några av de tidigaste mjölk, kallas råmjölk, innan barnet är fött. Men när barnet är fött och prolaktin frigörs, alveolerna börja sitt arbete på allvar och producera tillräckligt med mjölk för att hålla din nyfödda bebis full och glad.

Mjölkgångarna

Efter att mjölken produceras i alveolerna, det behöver helt enkelt att få till barn. När din kropp får en signal att det är dags att amma (som kan inträffa från att bara höra ditt barn gråta eller från förslaget om barnet diar), frigörs oxytocin. Detta hormon gör att små muskler som omger alveolerna till kontrakt och trycka mjölk ur alveolerna och upp i mjölkgångarna. Mjölkgångarna flödet från alveolerna hela vägen till mjölken bihålorna, som finns på vårtgården, den mörka området runt bröstvårtan.

Mjölk Bihålor

Den mjölk bihålor är ett medel för att få mjölk från bröstet i barnets mun. De är de små öppningar, som sugrör, som finns på vårtgården. När barnet skapar ett sug med munnen, mjölken frigörs från dessa öppningar och i barnets mun.

Utbud och efterfrågan

Det faktiska beloppet av mjölk en mor ger oftast bara en fråga om utbud och efterfrågan. Ju mer du matar ditt barn, desto mer mjölk kommer din kropp att producera. Vanligtvis dina bröst kommer att bli mycket full, även smärtsamt så, under de första dagarna av amning. Detta beror på att din kropp ännu inte vet hur mycket mjölk som behövs, så det är noga producerar tillräckligt för de mest krävande ätare. Som du lösa in en rutin med ditt barn, kommer din kropp få budskapet om hur mycket mjölk behövs och när. Om du är mycket konsekvent och sjuksköterska, säg, var 2 timmar, kan du hitta din mjölk automatiskt sviker på 2-timme varumärket, innan du ens har börjat utfodring.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om leverans förfallodagar

Relaterade artiklar


 • hur man kan spara ditt barn från att bli alltför förstoppad
 • fall och berättelser om övergrepp till äldre på vårdhem
 • om ultraljud
 • hur man ökar ditt barns immunsystem
 • hur lätt ett besök akuten.
 • hur platsen de 5 varningstecknen han kan vara farligt för dig
 • hur du kan trösta bebis torr vinter hud
 • vad är det bästa sättet att ta bort oönskat hår?
 • oplanerad graviditet statistik
 • vad män bör veta om klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com