Hur mycket är rullstol hissar?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-09
Rullstolslyftar kan göra uppgiften att transportera en rullstol betydligt lättare. De är särskilt användbara för människor som inte har styrkan eller rörlighet att lyfta en manuell rullstol, och de är nödvändiga för att transportera tung elektrisk rullstol eller scooter. Kostnaden för rullstolslyftar beror på typen och storleken på hissen och funktioner den har

Typer

De två vanligaste typerna av rullstolslyftar för bilar är inne hissar och utanför hissar. Inuti hissar kan bifoga stammar av bilar, samt skåpbilar och lastbilar, att lyfta en rullstol i baksidan av fordonet, som en kran. Utanför hissar är plattformar som fäster bakom en lastbil, van eller stor bil och hålla rullstolen lagras utanför fordonet. Inne hissar kostar vanligen ungefär $ 900 till $ 2,500, medan utanför hissar i allmänhet kostar ungefär $ 500 till $ 2,000, beroende på vilka funktioner och vikt kapacitet av hissen.

Storlek

En av de viktigaste variablerna i kostnaden för rullstolslyftar är viktgränsen för hissen. Hissar som är utformade för att hålla tunga rullstolar, såsom elektriska skotrar, har en lyftkapacitet på upp till 250, 300 eller tom 400 u00A3 dessa hissar är generellt på den övre delen av prisintervallet för rullstolslyftar. Hissar som håller bara kompakta elektriska skotrar eller rullstolar manuell ha en vikt kapacitet på 100 till u00A3 200 och är i allmänhet på den nedre delen av prisintervallet för rullstolslyftar.

Funktioner

Både i och utanför hissar är tillgängliga i elektriska och manuella modeller. Elektriska rullstolslyftar använda batteriet från fordonet för att höja upp rullstolen och in i fordonet, i tillämpliga fall, som kräver lite ansträngning från användaren. Dessa modeller passar ett brett urval av rullstolar. Däremot manuella lyft är allmänt tillgängliga endast för lyft av last utan elrullstolar, och användaren måste vara tillräckligt stark och stabil nog att använda den. Manuella modeller är i allmänhet billigare än elektriska modeller och kan kosta ca $ 300 mindre än jämförbara elektriska hissar.

Överväganden

Utanför rullstolslyftar kräver en hake på baksidan av fordonet för den plattform för att fästa. De flesta modeller kräver en klass 2 eller klass 3 lås, som kan kosta omkring $ 150. Kunder med ett externt rullstolslyft kanske också vill köpa ett lock för att skydda rullstolen mot regn eller snö, eftersom det kommer att monteras på fordonets utsida. Manuell rullstol täcker kan kosta ungefär $ 75, medan överdrag för elektriska rullstolar och skotrar kosta ungefär $ 100.

Expert Insight

Kunder som vill köpa en rullstolslyft på en begränsad budget kan spara pengar genom att köpa en begagnad lift eller genom att köpa både en rullstol och en lift som en del av en paketlösning. Dessutom kommer flera stora bilföretag ersätta upp till $ 1000 för kostnaden för en rullstolslyft för kunder som har köpt eller hyrt en bil inom de senaste 6 till 12 månader. Se den amerikanska Rullstolar hemsida länkad nedan för mer information.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:öka spermier

Relaterade artiklar


 • statistik över tonårsgraviditeter
 • som tvål dödar bakterier bäst?
 • hur man ska behandla ditt barns gulsot
 • hur man håller en hjärna skarp samtidigt njuta av en favorit hobby
 • Hur sluta röka
 • Hur fötter blir svullna?
 • hur man kommer ihåg när du får ett minne block
 • Är det säkert att måla när du är gravid?
 • äldreomsorg lösningar
 • kondom effektivitet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com