äggdonator och nackdelar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-16
Med det ökande antalet kvinnor som utsätts för fertilitetsproblem har reproduktionsmedicin blivit allt vanligare. En av de vanligaste orsakerna till infertilitet beror på att kvinnans oförmåga att producera ägg. Detta problem beror oftast på tidig menopaus eller skador på äggstockarna. Lyckligtvis processen för provrörsbefruktning och äggdonation ger en möjlighet för dessa kvinnor att bli gravida och ha en biologisk barn

Typer

Innan en kvinna kan genomgå provrörsbefruktning, måste hon ha en villig äggdonator. Även givaren kan vara personligen ut av ägget mottagaren, är det mer vanligt gjort anonymt. I de flesta fall, ägg biståndsorgan kommer att rekrytera friska kvinnor i åldrarna 21 och 35, med hjälp av reklam metoder såsom tidningsannonser och radioinslag.

Överväganden

När en möjlig donator visar intresse för blodgivningen i byrå kommer först att kontrollera sin vikt och kontrollera att hon inte är en rökare. Förutsatt att hon är en hälsosam vikt och en icke-rökare, måste givaren ge henne då fullständig medicinsk historia, genomgår omfattande screening för olika fysiska och psykiska sjukdomar och träffa en psykolog för rådgivning. När hon anses berättigade, kommer hon sedan att matchas med en mottagare. När matchning en givare med en mottagare, kommer byrån att kontrollera liknande egenskaper och funktioner som ögon-och hårfärg och hudton.

Missuppfattningar

Tvärtemot vad många anser är en äggdonator faktiskt inte sälja sina ägg. I själva verket lagligen kan hon inte få betalt för sina ägg. Däremot kan givaren kompenseras för den tid och besvär att äggdonation process innebär, vilket är ganska omfattande. I själva verket beror på antal visningar, tentor och medicinsk behandling krävs, kan den äggdonation ta upp till 3 månader av givarens tid, under vilken hon måste vara tillgänglig när som helst för möten och kontroller. Det beror på hur mycket tid som krävs att organen ger ekonomisk ersättning.

Effekter

Många kvinnor felaktigt tror att, eftersom de har bara ett visst antal ägg, donera dem kommer att leda till fertilitetsproblem av sina egna. Denna tro är dock falskt. I själva verket tar den äggdonation processen inte någon av givarens faktiska ägg. Snarare är givare ges hormoner för att stimulera produktionen av ägg-så med andra ord, är helt nya ägg produceras. Dessa nya ägg tas bort inom öppenvården kirurgiskt ingrepp kallas äggplockning och sedan överförs till mottagaren eller fryst för senare användning

Fördelar

Det finns två grundläggande orsaker kvinnor brukar överväga att donera sina ägg. Hjälper en annan kvinna och emot ekonomisk ersättning. Även den ersättning som ges till blodgivare varierar med varje organ, är det genomsnittliga belopp vanligtvis mellan $ 4. 000 och $ 6. 000 per cykel (de flesta kliniker tillåter givarna att skänka sammanlagt fyra till sex gånger). Det är viktigt att notera är dock att ersättning inte ges per ägg, men per cykel. Tjugo eller flera ägg kan tas bort under en äggplockning förfarande.

Varning

Som med alla typer av kirurgi, behöver äggdonation processen risker, den vanligaste (som fortfarande är mycket sällsynt) är hyper stimulering av äggstockarna. Enkelt uttryckt innebär detta att de läkemedel som ges till givaren orsakar hennes äggstockarna att producera för många ägg, som sedan kan bilda cystor på äggstockarna. Ovariell hyper stimulering sker i mindre än 2 procent av alla ägg givare, och när det sker, är lätt att behandla. Den fysiska risker för äggdonation är dock inte det enda problem potentiella givare ansikte. Många givare beklagar ofta sitt beslut senare i livet. Men för många andra, proffsen av äggdonation-en ofruktbar kvinna en möjlighet att ha ett barn lika bra som ekonomisk ersättning-långt överväger riskerna.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om prostatan

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska smärta från artros
 • kondom effektivitet
 • hur du spårar ägglossning genom att kartlägga din basala kroppstemperatur
 • hur man kan förbättra din hälsa & fitness tips för mindre än en 1 dollar om dagen
 • hur man får det bästa av din läkare
 • hur att avbryta amningen smärtfri
 • Hur en form blodpropp?
 • Hur sluta röka utan att bli galen
 • hur man kontrollerar smärta i brösten genom kosten
 • hur man gör en cellprov mindre obekväm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com