är douching säkert?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-07
Många kvinnor anser douching som en naturlig del av den personliga hygienen. Tyvärr, tron på att douching håller slidan frisk och ren är i nästan alla fall, fel. En normal, frisk vagina innehåller naturliga, hjälpsam bakterier och är lätt syrlig. Douching, åtminstone, tvättar bort de goda bakterierna och ändrar pH. Detta ger kvinnor mer mottagliga för svampinfektioner eller andra infektioner. Douching, i värsta fall, införs farliga bakterier i vaginan, eller ens livmodern

Typer

Det finns flera typer av douches och dessa kan kategoriseras i enlighet med douche lösningen (medicinska eller doftande). Läkare kan förskriva läkemedel douches för att behandla bakteriella infektioner eller infektioner jäst. Douches finns också tillgängliga över disk. Dessa innehåller antingen en enkel vatten och ättika lösning, dofter, eller Octoxynol9-2 x 6, spermiedödande medel

Funktioner

Douches är utformade för att tvinga in vätska i slidan för att spola ut hålrummet. . De flesta disponibla douches är plast. Återanvändbar douches är oftast gjorda av gummi. Båda typerna har munstycken för enkel inmatning in i slidan.

Effekter

Som douches tvätta bort naturliga vaginasekret de också tvätta bort hjälpsam bakterier, och kan ändra pH-värdet i slidan. Detta kan ge jäst överväxt, vilket leder till en svampinfektion, eller kan lämna en kvinna mer mottagliga för andra infektioner i slidan.
Alternativt medicinska douches, som ordinerats av läkare, snabbt lindra vissa typer av infektioner.

Varning

Om du har en befintlig infektion, douching kan göra det värre. Översvämning i slidan med vätska detta sätt kan tvinga förorenade vätskor i livmodern och orsaka allvarliga infektioner. Douching, faktiskt, kan orsaka inflammatoriska sjukdomar.
En kvinnas kropp är konstruerad för att spola bort orenheter från slidan. Täta douching stör denna process genom att störa den naturliga pH-balans och nyttiga bakterier.

Överväganden

douching är inte ett effektivt preventivmedel. Hellre än att tvätta sperma ur slidan, douching är mycket mer sannolikt att hjälpa spermierna på traven genom att den pressas mot livmoderhalsen.
Om du är frestad att douche på grund av vaginal irritation eller lukt, se din läkare först. En infektion är sannolikt. Douching, med hjälp av en OTC dusch, vanligtvis göra en befintlig infektion förvärras och kan sprida smittan.
Om du känner att du måste dusch, välja mild lösningar innehållande ättika och vatten. Undvik parfymer eller andra tillsatser som kan rubba den kemiska balansen i slidan.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om testiklarna som är ömma och blödning

Relaterade artiklar


 • hur man kan förstå siffrorna på min monokel recept
 • hur man förbereder för vintern under graviditeten
 • hur har en miljövänlig perioden
 • tecken att titta efter när banar graviditet
 • vad är det bästa sättet att räta ut håret?
 • hur man kan hjälpa med spädbarn gas
 • om uthållighet
 • dig att sluta munkavle under halsen kulturer
 • hur du hittar den bästa verktyget blackhead bort för dig
 • Hur IUD arbete?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com