Vad är Adipex?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-10
Diet läkemedel är utan tvekan ett av de mest efterfrågade typerna av droger. Från över disk fettförbrännare till kraftfulla receptbelagda läkemedel, människor över hela världen är på jakt efter den gäckande magiska formeln: en diet piller som hjälper dig att kasta pounds utan att ändra din träning eller matvanor. Medan sökandet efter sådan medicinering fortsätter, många individer är beroende av droger som Adipex att hjälpa slåss mot bula. Men vad exakt är Adipex och vad gör det

Historia

Adipex är en omedelbar frisättning varumärke av generiska läkemedel fentermin. Först godkändes av FDA 1959, är fentermin ett vanligt aptitnedsättande avsedda för kortvarig användning av kliniskt feta patienter. År 1990 började Gate Pharmaceuticals Manufacturing fentermin under varumärket Adipex-P. Sedan dess har Adipex blivit en av de mest förskrivna bantningspiller och är normalt föreslås att överviktiga patienter med riskfaktorer som diabetes, högt blodtryck eller höga kolesterolvärden.

Funktion

Adipex-P är en typ av stimulantia som tillhör amfetamin familjen. Läkemedlet verkar genom att frigöra norepinephrines --- en signalsubstans i hjärnan som påverkar det centrala nervsystemet-för att öka adrenalin. Denna plötsliga ökning av adrenalin hjälper sedan fettceller bryta ner och minskar hunger. Dessutom är drogen för att hjälpa sina användare att bli mer aktiva genom att ge en ökad boost av energi som det tar kraft.

Fördelar

Trots att mycket få kliniska studier har gjorts på Adipex-P, läkemedlets tillverkare har genomfört flera undersökningar om nuvarande och tidigare patienter. Baserat på denna ingång, drogen har visat sig vara betydligt effektivare, att hjälpa patienter hantera sin aptit, öka energi och gå ner i vikt mer effektivt. Men med långvarig användning skall dessa förmåner minskas enligt dess användare bygger upp en tolerans mot medicinen. Av denna anledning är det inte rekommenderat att ta Adipex-P för mer än 12 veckor.

Överväganden

På grund av dess effekter på kroppens centrala nervsystemet, bör Adipex-P inte användas av patienter som redan har högt blodtryck eller hjärtsjukdom. Individer som lider av glaukom eller och överaktiv sköldkörtel också rekommenderas att inte använda drogen. Dessutom, på grund av dess beroendeframkallande natur, människor med tidigare har haft läkemedelsinducerad är alkoholmissbruk bör avstå från att använda. Adipex-P är också rekommenderas inte för gravida eller ammande kvinnor, eftersom dess effekter på ofödda och ammande barn är okänd.

Varning

Trots dess fördelar, Adipex-P användare rapporterar biverkningar såsom muntorrhet, dimsyn , diarré, yrsel och huvudvärk. Medan läkemedlet tolereras väl av de flesta, kan det orsaka ibland förhöjt blodtryck och hjärtfrekvens. Det är också viktigt att notera att Adipex-P är ett vanligt missbrukas läkemedel och bör därför bara användas av den person som det ordinerats. Individer tar Adipex-P bör se deras läkare känner till några andra läkemedel de tar, och sluta använda medicinen om bröstsmärtor, svår huvudvärk, domningar eller anfall inträffar.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man undervisar om kraven på medicinsk hjälpa

Relaterade artiklar


 • hur att avbryta amningen smärtfri
 • hur man uppmuntrar bra beteende hos barn
 • vad tester kan göras för att se blockerade äggledare?
 • hur man rengör ditt badrum
 • om bröstförstoring grädde
 • bästa medicinska webbsajter
 • Är det säkert att måla när du är gravid?
 • licensierade Närvårdare avskrift av sjuksköterskeskola
 • hur man rengör syntetiska hår
 • hur man kan gå ner i vikt på köpcentret
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com