biverkningar av orto tri-cyclen födelsekontroll

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-28
Många kvinnor använder Ortho Tri-Cyclen födelsekontroll på daglig basis, för att förhindra graviditet uppstår. Även om forskning visar att Ortho Tri-Cyclen är mycket effektiv, finns det några saker som kvinnor bör känna till innan du använder den här typen av preventivmedel

Du behöver:. .
En stark önskan att vara friska och glada
.

Betydelse

Ortho Tri-Cyclen är en av de mest populära typer av p-piller på marknaden idag. Och även om Ortho Tri-Cyclen är en pålitlig form av preventivmedel, det finns vissa biverkningar som är förknippade med detta preventivmedel. Men många kvinnor får möjlighet att hantera dessa biverkningar och leva ett produktivt liv. Om du funderar på att använda Ortho Tri-Cyclen är det viktigt att veta vilka biverkningar du kan uppleva när du använder den här typen av p-piller. Lyckligtvis finns det en mängd olika sätt för att minska och eliminera obehagliga biverkningar av Ortho Tri-Cyclen p-piller.

Identifiering

Det finns flera vanliga biverkningar som en kvinna kan uppleva när du använder Ortho Tri-Cyclen preventivmedel, t ex huvudvärk, magont kramp, illamående, kräkningar, yrsel, svullnad, vaginal obehag, ömhet i brösten, småblödningar mellan menstruationerna, och en ökning av vaginal vätskor. De mer allvarliga men mindre vanliga biverkningar av Ortho Tri-Cyclen inkluderar svullnad runt anklar eller fötter, viktökning eller viktminskning, mörka fläckar på huden, kraftig blödning eller missade perioder, och problem bär kontaktlinser. Observera att inte alla kvinnor har biverkningar vid användning av Ortho Tri-Cyclen piller.

Tidsplan

Om du väljer att använda Ortho Tri-Cyclen födelsekontroll, är det viktigt att inse att du kan uppleva biverkningar för flera månader innan de går helt bort. I genomsnitt tar det cirka 3 till 4 månader för en kvinnas kropp att vänja sig vid ett nytt preventivmedel. Men om du fortfarande har biverkningar efter de första månaderna, eller om biverkningarna är svåra och smärtsamma, bör du omedelbart besöka läkare för en utvärdering.

Varning

Tyvärr kan vissa produkter störa p-piller och orsaka allvarliga biverkningar kan uppträda. Du bör undvika att röka eller använda någon typ av tobaksvaror samtidigt som Ortho Tri-Cyclen preventivmedel. Använda tobaksvaror kan öka dina chanser att utveckla hjärtproblem, blodproppar eller stroke (speciellt om du är 35 år eller äldre). Därför, om du röker idag cigaretter eller använda tobaksvaror alls, du bör sluta använda dessa produkter innan du börjar ta p-piller.

Överväganden

för att mildra några av de biverkningar av Ortho Tri-Cyclen , försöka ta dina piller med mat. Detta kan hjälpa lösa magen och minska vissa biverkningar såsom kräkningar, illamående, huvudvärk och yrsel. Dessutom finns det över-disk produkter som kan minska andra biverkningar, som vaginal irritation, svullnad och uppblåsthet. Var noga med att tala med din läkare eller en farmaceut att lära mer om just dessa produkter och att ta reda på vilka som du bör använda.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:vad är diagnostiska strålning?

Relaterade artiklar


 • hur man desinficera efter influensa har besökt
 • hur man kan spara ett liv
 • hur ska man kontroll över dina barns vård
 • hur man undviker influensa
 • typer av surrogatföräldraskap
 • hur ta reda på om du är bärare av en sjukdom
 • hur är navelsträngsblod transplanteras?
 • hur du använder din Wii för att få börja träna
 • oplanerad graviditet statistik
 • hur man håller en hjärna skarp samtidigt njuta av en favorit hobby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com