effekter på hjärnan efter rökning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-11

inget nytt

Rökning först identifierades som ett riskfyllt beteende i 1964 studien "Rökning och hälsa:. Rapport från den rådgivande kommittén till Surgeon General av den offentliga Health Service. " Periodvis sedan dess har forskare identifierat hundratals förhållanden, som börjar med lungcancer och sjukdomar i andningsorganen som är direkt hänföras till gifter i cigaretter. Den "buzz" som orsakas av rökning är faktiskt orsakas av minskning av blodflödet genom hjärnan, en sammandragning som kan resultera i stroke, en sjukdom som påverkar mer än en halv miljon amerikaner varje år. Förutom stroke orsakad av förträngning av blodkärl i hjärnan finns ett antal kemiska förändringar som orsakas av nikotin i blodet som cirkulerar i hjärnan som påverkar dess funktion som nerv-centrum av människokroppen. Internationella studier genomfördes på livstid tusentals rökare montering bilder av rökning: s effekter på hjärnan.

Mer forskning

I en brittisk studie undersökte forskarna den kognitiva förmågan hos över 400 personer under en 55-årsperiod visade en nedgång i tankeförmåga med 1 procent av rökarna och teoretiserade att förlusten av kognitiva funktioner kan ha något att göra med "oxidativ stress" --- en ansamling av destruktiva kemikalier som kallas fria radikaler som kan skada cellvävnad och nervceller. Forskning vid University of Michigan har koncentrerat sig på effekten av nikotin på kroppsegna opioider, kemikalier som kontrollerar förnimmelser och dopamin, en annan kemikalie som interagerar med opioider för att producera njutning. Positiva Emission Tomography (PET) skanningar har dokumenterat nikotinets stimulans av dessa kemikalier i vissa områden av hjärnan och förtryck i andra som är mycket lik reaktioner som orsakar känslor upplevt med användningen av "tunga" droger som heroin. Resultaten indikerar att nikotinberoende, liksom andra narkotikaberoende, börjar i hjärnan. Forskare vid universitetet i Bonn i Tyskland har använt proton magnetisk resonans spektroskopi (MRS) för att undersöka kemiska och neurala förändringar och har dragit slutsatsen att minskade nivåer av N-acetylaspartate, en aminosyra som minskar med nikotin, kan kopplas till drogmissbruk, alkoholism och flera psykiska sjukdomar som schizofreni, demens och bipolär sjukdom. De har också isolerade orsaker till cell uppdelning som är direkt hänförliga till förekomsten av nikotin i hjärnan.

Worrisome Länkar

effekterna av passiv rökning på barn har rapporterats sedan 1990-talet. Mer störande än rökning effekter på barn eller vuxna hjärnor är dock ny forskning om effekterna av moderns rökning om fosterdiagnostik hjärnor. Enligt franska forskare, mammor som röker mer än 10 cigaretter om dagen levererar kemikalier till sina foster som resulterar i fragmenterade sömn mönster som kvarstår efter födseln. Forskarna tror att dessa oregelbundna sömnmönster predisponera barn att flera neurokognitiva villkor inklusive uppmärksamhet och impulsivitet problem samt Attention Deficit Disorder (ADD).

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur fungerar bröst fungerar mjölkproduktion?

Relaterade artiklar


 • hur man ger en fantastisk massage
 • om Alzheimers sjukdom och död i familjen
 • hur man kan spendera mindre tid redo på morgonen
 • hur man lindra smärta bröst mjölkstockning när flaskmatning din baby
 • Hur sova med sömnlöshet
 • tekniker för att bli gravid flickor
 • hur man ska behandla dov smärta
 • hur lätt menstruationskramper
 • hur att föda naturligt
 • hur man avfyrar en dålig läkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com