hur man kan förstå den dolda farorna med talkpuder

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-28
Du utsätts förmodligen talk på daglig basis utan att inse det. Många vanliga kosmetiska produkter som bad pulver, parfymerade pulver kropp, och även pulver baby har talk lagt till dem. Dessutom har en rad andra produkter befunnits ha lägre mängder tillsatser talk inklusive krita, några tvålar och deodoranter. Varför ska du vara orolig potentiell exponering för talkpuder
1.
Faror talk har väl präglats av studier som visar att det är på liknande sätt som asbest, en välkänd cancerframkallande agent. Ännu mer oroande är en studie som visade att kvinnor som använder talk i deras underliv hade en högre risk att utveckla äggstockscancer. Detta är särskilt oroande eftersom denna cancerform har en sådan dålig prognos när diagnosen i ett sent skede.
2.
Lika oroande är det faktum att talk har associerats med lungcancer vid inandning på en frekvent basis. Många välmenande mammor rutinmässigt damm sina barn med babypuder, helt ovetande om risken för inandning av denna potentiellt farligt ämne. Det finns även rapporter om spädbarn dö av att andas in stora mängder av baby pulver som innehåller talk. Farorna med talk för både barn och vuxna verkar vara mycket verkligt.
3.
Även husdjur är inte immuna mot effekterna av talkpuder. Talk är en vanlig ingrediens i loppor pulver som aningslösa hundägare ofta strö på sina hundar för att förhindra loppor. De får inte bara äventyra hälsan hos sina hundar, men välbefinnande hela familjen med denna farliga praxis.
4.
Eftersom partiklarna av talk är så små kan de enkelt ange i lungorna och inrätta en inflammatorisk reaktion. Denna inflammatoriska reaktion kan orsaka kortsiktiga problem såsom lunginflammation samt kroniska problem såsom lungsjukdom och cancer. Studier har visat att talk gruvarbetare som är i kontakt med ämnet på en daglig basis har en högre frekvens av lungcancer samt en högre grad av icke-specifik dödlighet.
5.
Att minska farorna med talk exponering, gör det till en vana att köpa talk gratis produkter, bland annat talk gratis bad och pulver kropp, ansiktsbehandling pulver, pulver loppor, och pulver baby. Om det är något frågan huruvida en produkt du köper innehåller detta skadligt ämne, kontakta tillverkaren innan du köper den. Det är särskilt viktigt att undvika att använda något pulver som innehåller talk på spädbarn eller i underlivet regionen vuxna. Lyckligtvis finns det nu talk fri kropp pulver som finns och som kommer att eliminera exponering för denna skadliga ingrediens. Många av dessa pulver är helt naturliga och säkra för hela familjen att använda på daglig basis.
6.
Inte ta några chanser när det gäller att skydda hälsan för dig och din familj. Undvik farorna med talk med att läsa etiketter och vara medveten om det finstilta på flaskorna av kosmetiska produkter du köper. Det bara kan rädda ditt liv.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:biverkningar av orto tri-cyclen födelsekontroll

Relaterade artiklar


 • Hur svettkörtlar arbete?
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • hur man uppmuntrar bra beteende hos barn
 • hur lätt menstruationskramper
 • hur man kan kontrollera blodtrycket manuellt
 • vad är Procerin?
 • hur man kan bli av graviditetsillamående under graviditeten
 • klamydia och ryggsmärta
 • vad är en barnläkare?
 • är bensoylperoxid säkert under graviditeten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com