information om in vitro fertilisering

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-14
Många kvinnor har svårt att bli gravida av olika anledningar. I det förflutna, kan de varit tvungna att finna sig i permanent infertilitet. Men i dag, kvinnor har många alternativ när man försöker föreställa sig, såsom in vitro fertilisering (IVF)

Identification

Provrörsbefruktning är en typ av fertilitetsbehandling. Det innebär befruktning av ett ägg utanför en kvinnas kropp. När ägget befruktas en läkare implantat det i hennes livmoder. Denna teknik beskrivs som en typ av assisterad reproduktiv teknologi, en term som omfattar olika metoder för behandling av infertilitet genom att fokusera på både ägg och spermier. Enligt Centers for Disease Control (CDC), framgång varierar kraftigt, eftersom det finns så många faktorer som påverkar resultatet. För alla assisterad reproduktiv teknologi strategier, sätter WebMD den svarsfrekvens om 30,7 procent per cykel.

Historia

Provrörsbefruktning har inte använts särskilt länge. Enligt CDC, det första barnet fötts via denna teknik var Louise Brown, som föddes i England 1978. Efter en tid, barn som föds genom provrörsbefruktning fick smeknamnet provrör spädbarn. Enligt CDC, såg 1981 de första amerikanska föds genom provrörsbefruktning, och tusentals barn har fötts via denna metod sedan dess.

Överväganden

Provrörsbefruktning inte kan vara den första behandlingsmetoden som rekommenderas för kvinnor eller par kämpar med infertilitet. Fertilitet läkemedel får användas först. I vissa fall kan operation föreslås också, särskilt för kvinnor som har strukturella avvikelser innebär i livmodern eller äggledarna. Vissa par försöker till och med livsstilsförändringar, till exempel att minska stress och undvika varma bad och bastu. När sådana saker misslyckas, men många väljer att prova in vitro fertilisering.

Funktioner

Provrörsbefruktning kan vara en komplicerad och dyr process, och det finns fem steg på behandlingen. Det första steget är ovulationsstimulering där fertilitet läkemedel används för att stimulera äggstockarna att producera flera ägg. Nästa är äggplockning, där en läkare använder en nål, med hjälp av ultraljud, för att extrahera ägg från äggstockarna. Insemination följer med läkare separera spermier från faderns sperma och placera spermier i en inkubator med äggen. När befruktning sker i ett eller flera ägg, läkare iaktta dem för att se vilka som utvecklas som förväntat. Det sista steget är att överföra embryon-befruktade ägg, som är upphängda i en liten mängd vätska, till kvinnans livmoder. För att göra detta, läkare föra in en kateter i en kvinnas livmoder via slidan och livmoderhalsen.

Varning

Enligt WebMD, det finns vissa risker med provrörsbefruktning, såsom ovariellt syndrom, som är äggstocken överstimulering som förekommer i upp till 2 procent av IVF fall. Mer än 30 procent av IVF graviditeter med tvillingar eller andra multiplar, som kategoriseras som hög risk graviditeter. Enligt American Journal för obstetrik och gynekologi, finns det en liten ökning i låg-födelsevikt spädbarn och fosterskador med IVF, men forskarna är osäkra på de exakta orsakerna till denna ökning.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur utvecklar åderbråck?

Relaterade artiklar


 • vad är det bästa sättet att ta bort oönskat hår?
 • vad som anses vara kraftiga blödningar under graviditeten?
 • information om in vitro fertilisering
 • hur har en miljövänlig perioden
 • är hår gjort av celler?
 • Hur effektiv är orto EVRA-plåster?
 • Vilken roll i ett samhälle barnmorska i Storbritannien?
 • hur man kan spara ditt barn från att bli alltför förstoppad
 • Vad betyder blod i pall?
 • om kliande hårbotten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com