motordrivna rullstolar säkerhet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-02
Motordrivna rullstolar finns fyra grundläggande typer, inklusive mitten-hjulsdrift, bak-och framhjulsdrift, och fyrhjulsdrift. Det finns olika former av anpassning som finns och som skulle förskrivas av läkare, sjukgymnast, arbetsterapeut eller rehabiliteringsteknik specialist. Säkerhet är ett stort problem för alla användare elrullstol

Överväganden

Det enklaste sättet att garantera säkerheten i din elrullstol är att hålla den ren. När du använder stolen utomhus, ta en stund att torka bort lera, sand, damm, vägsalt och fukt samlas på din stol. Rengör din stol mer grundligt en gång i månaden. Detta sätt, du eller din vårdgivare kan se stolen över noggrant och ta del av eventuella lösa bultar eller saknas eller går sönder. När du använder din stol utanför och nederbörd är en möjlighet, täcka din makt kontroller med en plastpåse åtminstone.

Förebyggande /Lösning

Förvara din stol i gott skick. Motordrivna rullstolar idag är högt utvecklade delar av tekniken, brutna eller skadade delar kan sätta användaren i fara. Varje månad kontrollera att alla av stolen maskinvara sitter fast. Om du har däck, kontrollera trycket också. Kontrollera också alla däck och hjul för hårt slitage. Ta en titt på hjul och hjul för att vara säker att de inte är ostabilt. Klädseln och sittplatser system skall inspekteras för att se till att inga revor eller tårar. Se till att ladda dina batterier regelbundet, dagligen om möjligt. Lämna inte ditt hem om batterierna inte är fulladdade så det är farligt att bli strandsatta utomhus eller i ett okänt område utan ström. Om du märker något problem med din elektrisk rullstol, kontakta din rullstol leverantörens serviceavdelning omedelbart. De flesta leverantörer kommer hem till dig att reparera din stol och kommer att erbjuda en lånad stol om din måste föras till butiken. Vissa leverantörer erbjuder också program för underhåll där de inspekterar och utföra mindre reparationer på liten eller ingen kostnad. De flesta rullstol reparationer kan faktureras till ditt försäkringsbolag, inklusive Medicare och Medicaid.

Funktioner

Varje maskinellt stolen har en mekanisk broms, skild från den strömkälla kontroller, som kan kopplas in och ur av användaren eller dennes vårdgivare. Vissa makt stol tillverkare idag är exklusive den mekaniska bromsen till förmån för dynamiska bromsar. Dynamiska bromsar föra stolen till ett stopp medan den kör, men de kan inte stoppa en stol som rullar ner en brant sluttning. Detta är en betydande säkerhetsrisk, så se till att insistera på att din stol även den mekaniska bromsen.

Effekter

Dagens motoriserade rullstolar har makt kontroller som vanligtvis kontrolleras enbart av användaren. Eftersom det finns så många olika funktionshinder, är det viktigt att din rullstol leverantören anpassar kontrollerna för dig. Till exempel kan en rullstolsanvändare har inga problem med handreglage, men någon med trög eller spastisk handrörelser är mer sannolikt att få in olyckor som deras svarstid är långsammare. Dagens teknik tillåter leverantörer att programmera rullstolen kontroller till svars för alla patientens funktionshinder. I själva verket har en tillverkare utvecklat en gloria controller, som kan bäras på huvudet. Patienten ser helt enkelt i den riktning han behöver för att gå för att flytta, medan enkla nickar och skakar på huvudet stoppa och starta om stolen. Kräv att din leverantör anpassar kontrollerna på din motoriserade stolen för att bäst uppfylla dina behov.

Funktion

När du kör din elektrisk rullstol på en sluttning, se till att förflytta sig i en vinkel för att undvika tippar framåt eller bakåt. Kör aldrig horisontellt över lutning eftersom stolen kommer sannolikt att tippa. Försök inte att köra din rullstol över stenar eller stora sprickor i marken. Undvika problem med gropar och andra hinder. Bära en mobiltelefon med dig hela tiden, även i ditt eget hem. Detta sätt, om du befinner dig i en farlig situation eller med en trasig stol, kan du ringa säkert om hjälp. Använd alltid säkerhetsbältet som med din rullstol. När du reser i en van eller buss, vara säker på att din stol är ordentligt bunden. Bakhjulen ska spännas fast på golvet i fordonet, och underredet skall säkras. Du bör ha ett bröstbälte utöver säkerhetsbältet när du reser i ett fordon. Framför allt, ta kontroll över din säkerhet och låta dina vänner, familj och vårdgivare vet vad du behöver för att stanna säkert.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om bröstförstoring grädde

Relaterade artiklar


 • orsak till kvinnlig håravfall
 • hur man undviker kramp i benen under graviditeten
 • hur man kan minska hushållens allergener
 • hur man kan förebygga, undvika & behandla influensan
 • är laser hårborttagning säkra under graviditeten?
 • ångest under graviditeten
 • hur man kan minska svullnader under ögonen
 • hur påverkar blodsockret hälsa?
 • vad är nutramigen gjorda av?
 • hur somna utan medicinering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com