när går bröst ömhet bort under graviditeten?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-01
Oavsett vem du är eller vilken ålder du kan vara, när man är gravid, din kropp kommer att gå igenom en hel del förändringar. Och en av de mest obekväma justeringar som du kan stöta på kommer att innebära ömma bröst. Här är lite mer information om graviditeter och ömma bröst

Tidsplan

Breast ömhet utvecklas vanligen någonstans mellan fjärde och sjätte graviditetsveckan. Det kommer vanligtvis avtar någonstans i andra trimestern. Men vissa kvinnor upplever en viss ömhet genom helheten av graviditet och amning.

Betydelse

Under graviditeten, din kropp kommer att genomgå vissa hormonella förändringar som förberedelse inför förlossningen och amning. När du blir vidare längs graviditet, vävnader i brösten kommer att klara sig för framställning av råmjölk och mjölk. Även om din kropp inte kan starta själva skapandet av mjölken tills du har fött barn, är de körtlar utlöses vid denna tid, och får väl börja producera råmjölk (vanligtvis tidigast detta kommer att ske är i andra trimestern). Med detta sagt, dina bröst fortfarande kan svälla och känna öm.

Effekter

Under de åtta graviditetsveckan, kommer ömhet brukar åtföljas av en ökning av storleken på dina bröst, om inte, naturligtvis, du erfarenhet denna tillväxt på den allra första tecken på ömhet, som vissa kvinnor gör. Eftersom storleken på dina bröst ökar, kommer du inte bara känner en känslighet vid beröring, men du kan också uppleva en klåda. Detta beror på en stor del av huden som den sträcker sig. Om du har frågor, tala med din läkare.

Funktioner

När du har passerat den första trimestern, du troligen finna att ömhet nästan helt har avtagit. Ibland är det ersättas med lite läckage som kroppen vanligtvis börjar producera råmjölk, den allra första mat en baby att äta, någonstans i tredje månaden av graviditeten. Medan ömhet kan ha spritt, betyder det inte att dina bröst slutar växa, så att du fortfarande kan stöta på lite klåda tills du föder.

Överväganden

Till denna ömhet försvinner, kanske du vill tänka om att få ett par behåar som är specifika för graviditet, det vill säga en bra "nattetid" behå. Denna typ av behå är formade uttryckligen för att sova när man är gravid. Det är gjort av en ganska mjuk bomull som inte klämmer eller begränsa området. Dessa behåar kan vanligtvis hittas på ett moderskap butik.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hälsoskäl varför en kvinna skulle behöva en abort

Relaterade artiklar


 • hur man ska leva till ålder 81 och förbli frisk
 • hur man köper och använder bilbarnstolar och boosters för barn i åldern 2 till och med
 • äldreomsorg lösningar
 • om navelsträngsblod bank & stamceller
 • hur bli gravid
 • Hur sluta röka utan att bli galen
 • hur man gör en bärare för ditt barns "EpiPen
 • hur ska din egen coach när det inte finns någon annan runt
 • Så för att lindra stress efter jobbet
 • hur man sträva efter optimal hälsa:
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com