om fibroid blödning

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-04
Myom är vanligt, godartade tumörer som bildas i en kvinnas livmoder. Muskelknutor utvecklas på den livmoderväggen eller ansluta sig till den. De kan vara ganska litet eller växa till flera pounds. De kan växa ensamma eller i klasar och kan resultera i bäckensmärta, täta urinträngningar, och blödningar

Typer

Fibroider som finns i livmoderväggen kallas intramural muskelknutor. De som växer utanför livmodern kallas subserosal, medan de som utvecklas i livmodern själv är sub-slemhinnor muskelknutor. Dessa är den typ som kan utlösa kraftiga blödningar och de behöver inte vara så stor att vara ett allvarligt problem. De kan göra en kvinna blöder kraftigt under menstruationen och mellan perioderna.

Effekter

uterin blödning är det symtom som orsakar de flesta kvinnor att söka behandling för muskelknutor. Den muskelknutor kan orsaka livmodern för att få större, som utgör ett större område som sedan kan bli föremål för menstruationsblödningar. Påtryckningar från muskelknutor också kan resultera i blödning. Onormal blödning från livmodern kan orsakas av andra förhållanden --- muskelknutor ensam skall inte antas vara orsaken till dess att en grundlig tentamen har gjorts. De hot mot en kvinna från fibroid blödning inkluderar fysiska och känslomässiga lidande samt yrsel och svimning orsakas av blodförlust. Anemi kan vara en annan bieffekt av denna blödning.

Teorier /Spekulationer

De exakta skälen muskelknutor ibland orsaka kraftiga blödningar är okänd, men en teori föreslår att när livmoderslemhinnan är utgjuten under en kvinnas mens livmodern är föremål till blödning. Denna blödning kan stoppas genom blodets normala koagulering eller av livmodern, eftersom det är en muskel, entreprenad-och klämma blödningen fartyg. Denna klämma resulterar i kramp att kvinnor upplever under en period. Tanken är att muskelknutor inte tillåter detta muskelkontraktion att fungera, vilket blödning blodkärl öppen längre än de normalt skulle vara. Muskelknutor tros också producerar proteiner som gör blodkärlen nära dem att växa och expandera, vilket innebär ännu mer blod kan gå förlorade under menstruationen.

Förebyggande /Lösning

Din läkare kommer att vilja veta din medicinska historia innan du gör en fysisk undersökning för att fastställa vad man ska göra om du har fibroid blödning. Ultraljud tester på bäckenet kan lokalisera muskelknutor och låta läkaren att kartlägga hur stora de är. Ett vävnadsprov tas från livmodern själv, en så kallad endometriebiopsi, kan vara användbara för att identifiera muskelknutor. En hysteroskopi använder en liten kamera på en slang för att få en bild av livmodern och en hysterosalpingografi är ett test där ett färgämne sprutas in i livmodern, vilket gör att röntgenbilder i regionen att visa vad kan förekomma. En laparoskopi är en kirurgisk metod som kan ta bort muskelknutor med en fiberoptisk kamera för att styra kirurgen drag.

Expert Insight

En kvinna måste begära ett läkarutlåtande om hon upplever blödningar mellan menstruationerna eller ovanligt rikliga menstruationer, typ som suger igenom så många som tre kuddar i en timmes tid. Muskelknutor förekommer i en fjärdedel av alla kvinnor och är den vanligaste orsaken till hysterektomier. Statistiken visar att 20% av kvinnor över 35 år har myom.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:tecken på inre blödning under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur somna utan medicinering
 • Hur IUD arbete?
 • vad tester kan göras för att se blockerade äggledare?
 • Hur att undvika onödiga medicinska tester på läkarmottagning eller sjukhus
 • tekniker för att bli gravid flickor
 • Hur slår håret grått?
 • Hur utvecklas en hals bula?
 • produkter för äldre
 • vad är det bästa sättet att ta bort oönskat hår?
 • hur man vaknar mer energi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com