om leverans förfallodagar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-11
Ankomsten av en ny bebis är en av de mest spännande händelserna på jorden. Som förfallodagen närmar sig föräldrarna mer och mer angelägna om att möta sina nya paket av glädje. Planera och förbereda inför barnet är en daglig uppgift. Vissa kvinnor pack även deras sjukhus väskor och måla barnkammaren flera månader i förväg. Den sista månaden av graviditeten kan tyckas som en evighet. Efter att ha varit gravid i 9 månader, många mammor börjar undra när deras lilla pojke eller flicka kommer att födas

Betydelse

Förfallodagen är mycket viktigt. Läkare måste veta när barnet kommer att komma fram av flera skäl. Genom att beräkna förfallodagen korrekt, förlossningsläkare kan kartlägga barnets tillväxt under loppet av graviditeten. Om ett barn kommer i närheten av hans förfallodagen, läkare övervaka patienten oftare.

Tidsplan

En fullgången graviditet är 40 veckor. Förfallodagen beräknas på den första dagen av moderns menstruation. För de flesta kvinnor, kommer en normal graviditet sista i genomsnitt 267 dagar. En förfallodagen endast är ett preliminärt datum för leverans. Vissa barn kommer tidigt, medan andra anländer 2 veckor eller senare efter förfallodagen. Endast en liten andel av barn är faktiskt född på förfallodagen.

Varning

Ta aldrig ricinolja eller någon annan produkt för att inducera arbetskraft, såvida du inte uppmanas att göra det av din läkare eller barnmorska. Även om du är nära din förfallodagen, med Ricinolja har visat sig orsaka komplikationer för en del kvinnor. Ricinolja kan orsaka försenad bebisar att utvisa mekonium, vilket kan resultera i dödsfall eller andas komplikationer om barnet andas in detta avfall när hon är född.

Överväganden

Om du är förbi dig förfallodag, kan din läkare ge dig möjligheten att inducera förlossningen. I vissa fall induktioner misslyckas eller leda till komplikationer, så se till att väga alla fördelar och risker.

Sex är en naturlig metod för att bringa på arbete. Sperm innehåller prostaglandiner, som hjälper till att mogna livmoderhalsen.

Rask promenad kan också hjälpa till att starta sammandragningar.

Expert Insight

American Academy of Family Physicians säger att "ett tidigt ultraljud är oerhört viktigt när det gäller att exakt förutspå förfallodatum. " Om en kvinna går 2 veckor förbi henne förfallodagen, har en induktion brukar rekommenderas. Förstföderskor passerar vanligtvis sina förfallodagen.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Vem kan ansöka om ett gratis medicinsk kort?

Relaterade artiklar


 • om perineal massage
 • motordrivna rullstolar säkerhet
 • Så för att lindra smärta från en halsont
 • hur man ska leva hälsosamt
 • hur du spårar ägglossning genom att kartlägga din basala kroppstemperatur
 • om ansikte massage
 • hur man handskas med barnfetma
 • gör en handikappad hiss kräver trefas el?
 • vad män bör veta om klimakteriet
 • hur man kan förebygga barnfetma - en kontrollerad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com