om makt stolar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-06
Det finns över en miljon personer som använder rullstol i USA enligt en nyligen genomförd opinionsundersökning av Joni and Friends International Disability Center. Många rullstol erbjuder nu anpassade makt stolar och skotrar, komplett med specialiserade sittsystem och patient-specifika kontroller makt. Power stolar erbjuda personer som annars skulle vara oförmögen att röra sig självständigt förmåga att leva och arbeta självständigt

Historia

George Klein, som arbetar med National Research Council of Canada, krediteras med att uppfinna den första elrullstol på 1950-talet. Han använde sin makt stol till förmån för funktionshindrade veteraner under andra världskriget. Detta är dock ett ämne för kontroverser, som vissa säger att elrullstol uppfanns år 1912 när en liten motor motor lades till en patients trehjuling, enligt en rapport från Power Stolar Direct. Plus att när den amerikanske uppfinnaren George Westinghouse gått bort, hittade familjen flera ritningar och planer för makt stolar. Mr Westinghouse fick nästan 400 patent under sin livstid. De första kommersiella elrullstol marknadsfördes 1916, trots att det var alldeles för dyra för de flesta att köpa på den tiden (se Resurser nedan).

Identifiering

Ansedda rullstol generellt sett ansluta dig med en certifierad rehabiliteringsteknik specialist som förstår tekniken och hur man kan optimera den för att passa dina behov. Din elrullstol ska åtminstone delvis anpassade för att passa dig och kommer att baseras på recept från din läkare. Din fysiska eller arbetsterapeut kommer sannolikt också att delta i utformningen av din makt stol. Beroende på din nivå av funktionshinder, kan du också kräva anpassade funktioner som särskild sittplats eller kontroller.

Typer

Power stolar finns i många former och storlekar. Det finns två huvudtyper-rullstolar makt och skotrar makt. Elrullstolar använda elmotorer för att flytta hjulen, som styrs oftast av joysticks. Det finns flera subtyper av elrullstolar, inklusive bakre enhet, Center Drive, framhjulsdrift och 4-hjulsdrift. Var och en har särskilda fördelar och nackdelar som av din rullstol leverantör samtidigt som man bedömer dina behov. Till exempel kan en patient som bor på en bondgård kan göra bäst med en 4-hjulsdrift stol, eftersom denna typ av stol gör bättre på naturlig terräng än andra. Power skotrar är mer grundläggande karaktär, men det finns tre undertyper -. 3-hjul skotrar, 4-hjul skotrar och uppfällbart skotrar

Överväganden

För att säkerställa att din sjukförsäkring täcker makt rullstolar, måste du först kontrollera att du har varaktig medicinsk utrustning täckning. Din rullstol leverantör kommer vanligtvis hanterar din försäkringsersättning för din räkning. Medan de flesta försäkringsbolag har sina egna regler för vad som kvalificerar en stol för återbetalning, många följa Medicare standard eller någon version av det. Medicare anser att en patient kvalificerad för en makt stol om vissa kriterier är uppfyllda. Först måste patienten stol eller säng begränsas utan användning av en makt stol. Vidare skall patientens tillstånd motiverar användning av en makt stol, och patienten får inte kunna själv driva en manuell rullstol. Slutligen måste patienten kunna säkert manövrera kontrollerna på föreskriven stolen. En makt scooter täcks enligt liknande kriterier, men patienten måste också ha möjlighet att säkert överföra självständigt till och från skoter, och bara vissa typer av läkare kan ordinera det. Dessa inkluderar läkare i fysikalisk medicin, ortopedi, neurologi och reumatologi. Det enda undantaget från denna regel är om någon av dessa läkare är inte rimligt nära till patienten.

Potentiella

Inventor Dean Kamen har uppfunnit en rullstol som kallas IBOT, som bygger på samma teknik som används i Segway PT. Denna makt stol har förmågan att stå upp och även förhandla stolar. Dessutom har den sensorer som garanterar att patienten förblir balanserad som ordförande. Enligt en färsk rapport från Power Stolar Info visade Mr Kamen denna funktion under en intervju där reportern kastade en 25-lb. väska på honom medan han stod i en IBOT. Den IBOT verkade uppfatta påsen kommande och faktiskt rätade sig att undvika att falla över. Elrullstol teknik utlovar bara att bli bättre.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:är könsval moralisk?

Relaterade artiklar


 • tekniker för att bli gravid flickor
 • hur man gör röda hallonblad te
 • Hur undvika att få en tarm-virus med tranbärsjuice
 • hur du skyddar dina läppar från skadliga solstrålarna
 • hur man väljer rätt övning växel
 • hur man gör nya vänner
 • Vad gör en röntgen visa?
 • äldreomsorg lösningar
 • hur att föda naturligt
 • Hur sluta röka utan att bli galen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com