om prostatan

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-16
Prostatan är en manlig sexuell och reproduktiv orgel. Känt av en del som "manliga G-punkten," prostatakörteln innehar ejaculatorius som utsöndrar sperma under utlösning. Män kan uppnå orgasmer från prostatan om stimuleras, liknande en kvinnas orgasm svar från hennes G-punkten. Prostatan är den vanligaste platsen där män visar sig ha cancer, vilket många läkare för att främja och råda män att regelbundet få sina prostata kontrolleras när de åldras i hopp om att de kommer att upptäcka cancer tidigt om det skulle utvecklas.

Funktion

Prostatan främst butiker och utsöndrar basisk vätska som rymmer upp till 30 procent av sädesvätskan och spermier. Den sädesvätska neutraliserar syror som finns i kvinnans vagina för att hålla sperma vid liv längre för reproduktion. Prostatan bidrar också till att släppa sperma under en mans utlösning på grund av att delvis består av glatt muskulatur.

Storlek

En frisk prostata är ungefär lika stor som en stor valnöt. Olika sjukdomar eller tillstånd kan orsaka prostata att växa onormalt.

Geografi

Prostatan ligger framför ändtarmen och under urinblåsan. Den omger urinröret och ejakulation trummorna är klädda med övergångsbestämmelser epitel. Urinröret som kommer från urinblåsan inom området prostata kallas prostata urinröret. Detta ansluter till ejaculatorius kanaler. För att hjälpa läkare med diagnostisera eventuella problem i prostata, är varje område indelat i "zoner". Det finns periferiområde där majoriteten av prostata cancer uppstå. Det är den delen av körteln som omger den yttersta delen av urinröret. Det är den centrala zonen där mer aggressiva och svåra cancerformer vanligen uppträder även vid en liten andel. Den centrala zonen omger ejaculatorius kanaler. Sedan är det övergångszonen ligger vid den innersta delen av urinröret. Senaste är den främre fibro-muskulär zon, som håller muskel-och fibrös vävnad. Detta står för en procentandel av vikten av prostatakörteln.

Potentiella

Förutom prostatacancer, andra tillstånd och sjukdomar som kan uppstå i prostata inkluderar prostatit och godartad prostataförstoring (BPH). Prostatit är en inflammation (eller infektion) av prostatan. Det finns fyra typer av prostatit: akut bakteriell prostatit, kronisk bakteriell prostatit; prostatodyni och kronisk bäckensmärta syndrom, och asymtomatisk inflammatorisk prostatit. Behandling för prostatit omfattar antibiotika och andra egenvård behandlingar som kan hjälpa att ge lindring.

BPH är ett tillstånd där prostatan förstoras grund av ett fel av något slag i hormoner. Eftersom vävnad tillväxt i prostatan styrs av hormoner, orsakar någon förändring i de hormoner alltför många muskulös eller grandular celler att utveckla, utvidga prostatan. Det finns inget känt botemedel för BPH, men kan medicinsk åtgärd kontrollera dess tillväxt. I vissa fall kirurgi kan bli nödvändig.

Förebyggande /Lösning

Men kan hålla hälsan hos deras prostata under kontroll genom ett antal metoder. Vissa livsmedel kan minska dina chanser av cancer och andra sjukdomar som att äta mer tomater och minska den mängd rött kött som konsumeras. Sojabönor är också kända för att bekämpa cancer också. Som med de flesta organ i kroppen, genom att hålla en väl balanserad kost och träna regelbundet, och med regelbundna besök hos läkare för rutinkontroller, kan du bibehålla en frisk och normal prostata.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hår-uträtning recensioner

Relaterade artiklar


 • hur man gör en familj första förbandslåda
 • hur man uppmuntrar bra beteende hos barn
 • om perineal massage
 • funktion i ryggmärgen
 • tecken på inre blödning under graviditeten
 • Hur sluta röka
 • hur man gör skott mindre smärtsam
 • om fibroid blödning
 • hur man kan stoppa över medicinera din förälder eller närstående
 • när får brösten slutar växa?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com