om trötthet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-17
Trötthet är något vi alla erfarenheter på ett eller annat i våra liv. Men för många är trötthet något de konfronteras med dagligen. Det kan vara svårt att alltid känna sig utmattad och dra igenom dagen. Trötthet tenderar att dränera livet ur folk, eftersom de bokstavligen har ingen energi. Trötthet kan vara resultatet av en dålig livsstil-dricka för mycket alkohol, rökning och brist på motion bidrar till trötthet

Identification

Trötthet är när en person är extremt trött, inte i en sömnig sätt, utan snarare fysiskt trött. Människor som känner trötthet har en brist på energi och motivation. Till viss del är trötthet en normal kropp reaktion när en person har drivit sin kropp under lång tid. Till exempel kan löpare upplever trötthet när de har uttömt alla sina energi.

Effekter

effekterna av trötthet kan vara svårt att hantera. Människor som upplever konstant trötthet blir ofta väldigt deprimerad och inåtvänd. De känner sig som om de behöver sova för att åtgärda problemet. Dessa människor kanske inte kan prestera bra på arbetet eller i en social miljö. Personer med trötthet har ofta problem med minnet och koncentrationssvårigheter, och uppvisar ofta långsammare reaktionstid.

Varning

Om du känner dig trött på ett konsekvent sätt, kan detta innebära en underliggande sjukdom. Trötthet kan vara ett resultat av anemi, en autoimmun sjukdom eller cancer. Se din läkare om du ständigt känner dig utmattad.

Missuppfattningar

En vanlig missuppfattning är att sova kommer att bota trötthet. Detta beror dock på vad som orsakar trötthet. Om du är gravid, kan sova hjälpa trötthet, men om din trötthet orsakas av ett medicinskt tillstånd, blir sömnen osannolikt att hjälpa till. Du måste gå till roten till din trötthet för att behandla den. För vissa människor kan för mycket sömn förvärrar trötthet.

Förebyggande /Lösning

I vissa fall är utmattning till följd av dålig kost. Det tar 6 till 8 veckor i genomsnitt för kroppen att reagera på förändringar i kost och livsstil. Ät en mängd olika frukter grönsaker samt magert källor protein. Ta en multivitamin-och mineraltillskott samt ytterligare en B-komplex tillägg. B-vitaminer förbättra hälsan för ditt nervsystem och hjälper till att öka energi. Också tar järntillskott. Om näringsmässig terapi inte fungerar, kontakta din läkare.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:bästa Lamaze klasserna i NYC

Relaterade artiklar


 • hur man vaknar mer energi
 • själv inducera förlossningen tekniker
 • tekniker för att bli gravid flickor
 • typer av surrogatföräldraskap
 • Hur påverkar graviditet humör?
 • navelsträngsblod bank
 • när får symtom på graviditet börja?
 • Hur man vet om du är gravid: tecken och symtom på graviditet
 • om livet alert
 • hur tonårsgraviditeter påverkar möjligheterna till arbete
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com