tecken att titta efter när banar graviditet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-03
När det har bekräftats av din läkare att du är gravid, är det en glädjens tid, eftersom du ser fram emot den dagen för din leverans. För att säkerställa att du har en säker graviditet, måste du hålla ett diagram av alla tecken, fysiska symptom och förändringar som sker i din kropp, för att hålla dina framsteg övervakas ordentligt. Detta kommer att vara säker på att din graviditet fortskrider normalt. Du känner igen några tecken på att något är fel, och söka medicinsk hjälp för att hantera eventuella problem som kan uppstå.
1.
Håll koll på din viktuppgång efter graviditeten har bekräftats. Väg dig själv och subtrahera antalet pounds du vägde innan graviditeten från din nuvarande vikt. Varje vecka av graviditeten, skriv ner hur mycket du har gjorts sedan föregående vecka och kartlägga hur mycket du har vunnit sedan i början av graviditeten. En typisk viktökning är mellan 25 till 35 pounds under loppet av 9 månader. Om du har flera barn, som tvillingar, kommer viktökning vara mer.
2.
Diagram några ovanliga tecken på trötthet under graviditeten, att se till att du inte har anemi. Ungefär 20% av gravida kvinnor lider av anemi. Tecken innehålla alltför trötthet, ofta huvudvärk, en slö känsla och koncentrationssvårigheter. Håll reda på hur ofta dessa symtom och låta din läkare vet vad som händer. Ett blodprov kan ges ta reda på om du har blodbrist. Järnbrist kan sätta ditt ofödda barn i riskzonen och resultera i en prematur förlossning eller ens en dödfödsel. Din läkare kan övervaka din situation och ge dig råd om några kostförändringar eller järntillskott du behöver.
3.
Kartlägga hur ofta du känner ditt barn rör sig under graviditeten och gör noga noterat hur regelbundet detta inträffar. Om du har märkt att ditt barn har stannat under en lång tid och du känner att något är fel, kontakta din läkare så snart som möjligt för att få tester för att se om något är fel.
4.
Håll koll på någon pissoar problem, såsom brännande minskad eller ingen urinering. Om detta händer ofta, kan det betyda att du har en urinvägsinfektion. Berätta för din läkare om du har varit att kartlägga dessa tecken oftare, eftersom en urinvägsinfektion kan orsaka för tidig förlossning, om det inte tas om hand. Det måste behandlas innan det eskalerar till ett mer allvarligt tillstånd.
5.
Diagram några symptom som innebär ovanlig vaginal blödning. Det är normalt under den första tiden av din graviditet för ljus spotting att inträffa, men om du ser frekvent fall där blödningen har blodpropp och är en klarröd färg, måste du skriva ner hur många gånger detta har hänt och få kontakt med din läkare omedelbart.

tips och varningar


Var
 • överens med diagram alla skyltar och fysiska förändringar under graviditeten. Håll din läkare om alla ovanliga symtom som kan tyda på om något är fel.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:motordrivna rullstolar säkerhet

  Relaterade artiklar


 • hur lätt ett besök akuten.
 • hur man sluta bita på naglarna
 • hur man ska behandla ditt barns gulsot
 • typer av surrogatföräldraskap
 • vad är det bästa sättet att ta bort oönskat hår?
 • om väteperoxid
 • hur man kan förebygga infektion huvudlöss
 • Hur sker huvudet löss angrepp?
 • hur man talar med dina barn om hiv / aids-
 • om livet alert
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com