vad som anses vara kraftiga blödningar under graviditeten?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-07
Blödning under graviditeten är en blivande modern värsta mardröm. Även blödning behöver inte betyda ett missfall eller för tidig födsel är nära förestående, är det inte något att ignorera, speciellt om det är tungt. Kraftiga blödningar under graviditet ofta indikerar ett allvarligt tillstånd är närvarande, så du måste ringa din läkare omedelbart

Identification

Varje gång en kvinna som är gravid börjar blöda, börjar hon få panik. Blödning kan ha en ofarlig orsak, men det är alltid en anledning till oro och kontakta din läkare. Kraftiga blödningar är tillräckligt med blod i blöt i en maxi pad. Om blod finns på toalettpapper när kvinnan går till badrummet eller gör några fläckar på hennes underkläder, anses det inte vara kraftiga blödningar. Om du får blödning av något slag under graviditeten, bära en maxi pad så att du kan övervaka den.

Tidsplan

Rikliga blödningar under första trimestern, eller tre första månader, av graviditeten ofta anger ett missfall sker . Men det finns många orsaker till första trimestern blödning som inte är tecken på ett missfall, så att få medicinsk hjälp snabbt är viktig. I den andra eller början av tredje trimestern, tyder på kraftiga blödningar under graviditeten ett allvarligt medicinskt problem, så kontakta din läkare omedelbart. Blödning kan indikera arbetsmarknaden är på väg mot slutet av graviditeten, vanligtvis cirka 36 veckor eller senare.

Teorier /Spekulationer

Rikliga blödningar under graviditeten inte nödvändigtvis betyda att ett missfall inträffar. I den första trimestern, kan hormonella förändringar och skador i livmoderhalsen under samlag orsaka blödningar, och ibland är ganska tunga. Placentala problem är de vanligaste orsakerna till sen graviditet blödning. Problem med livmoderhalsen eller slidan kan också orsaka senare graviditet blödning. Moderkaksavlossning, eller separera av moderkakan från livmoderväggen, är en av de vanligaste orsakerna till rikliga blödningar i senare graviditeten och leder ofta till missfall eller tidig födsel.

Missuppfattningar

Många skrock varna kvinnor att inte göra vissa verksamheter, t. ex. att lägga sina händer över huvudet eller lyfta tunga föremål, eftersom detta kan orsaka missfall eller blödningar under graviditeten. Det finns inte mycket att en gravid kvinna kan göra för att förhindra kraftiga blödningar när de är gravida. De villkor som orsakar det, som moderkaksavlossning, förekomma på grund av problem med barnet eller livmodern, och inget en mamma har eller inte gör kan orsaka denna uppstår.

Expert Insight

Om du är gravid och börjar att blöda kraftigt, ring din läkare omedelbart. Om det är efter timmar, ring efter timmar hotline eller jourhavande sjuksköterska. Om du är i den andra eller tredje trimestern kan din läkare råda dig att åka till sjukhuset för att följas av andra symtom på arbetskraft. Din läkare kommer förmodligen att beställa en ultraljud för att kontrollera tillståndet hos barnet och moderkakan. Om du kan, sitta ner, lägga upp fötterna, och försöka slappna av. Ju mindre aktiv du är, desto bättre för ditt barn.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:är douching säkert?

Relaterade artiklar


 • hur man smyga in aktiviteter hjärnan bygga hela dagen
 • hur du älskar din partner deprimerad
 • Hur slår håret grått?
 • själv inducera förlossningen tekniker
 • hur man får ut det bästa av din medicinska besök
 • tekniker för att bli gravid flickor
 • vad som orsakar blod i sperma?
 • hur man ska behandla ditt barns gulsot
 • hur man desinficera efter influensa har besökt
 • är spermadonator far till barnet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com