vitaminer och mineraler för att öka fertiliteten

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-19
Tusentals par varje år erfarenhet infertilitet frågor. Dessa par tillbringar tillsammans miljontals dollar försöka lokalisera källan till deras infertilitet och få hjälp att bli gravid. Men det finns några enkla alternativ att utforska innan de söker dyr medicinsk rådgivning om infertilitet, inklusive användning av vitaminer

Betydelse

Många infertilitet problem kan orsakas av en brist på rätt kost. Komplettering dagliga kost med ett tillägg är ett sätt att få bristfällig näring i blodet. Till exempel har många kvinnor har lätt anemi, vilket kan hämma graviditet, som kan behandlas helt enkelt genom en järntabletter. Många gånger enkla kosttillskott som dessa kan medföra en ökad fertilitet.

Effekter

Vitamin B6 har länge varit känd för att öka kvinnors hälsa. När det gäller fertilitet, vitamin B6 ökar lutealfas av menstruationscykeln, så finns det en längre tid mellan menstruation och ägglossning, som förhindrar missfall. Mellan 100 och 200 mg är den rekommenderade dosen för att ta itu lutealfas defekter.
Män kan också ta vitamintillskott för att öka fertiliteten. Vitamin C och E är kraftfulla antioxidanter som går öka spermieproduktionen och potensen, respektive. C-vitamin kan också stöd i spermiernas rörlighet. Vitamin B12 kan bidra till att balansera testosteron, som är avgörande för spermieproduktionen. Dessutom kan de mineraler selen och zink också öka spermier räknas.

Fördelar

Medan folsyra är inte känt för att öka fertiliteten, är det en viktig förening för att ta i tillägg form innan befruktning. Studier har visat att kvinnor som tar dessa tillskott, eller har höga halter av folsyra som cirkulerar i deras kroppar före befruktningen, har en lägre förekomst av neuralrörsdefekter, även ryggmärgsbråck.

Överväganden

Samtidigt ökar fertiliteten kan åstadkoms genom att ta vitamin-och mineraltillskott, finns det ingen sann substitut för att få vitaminer och mineraler från maten du äter. Näringsämnen i maten absorberas bättre, eftersom de livsmedel även innehåller vitamin co-faktorer som hjälper kroppen att få ut det mesta av de vitaminer.

Varning

Att ta för många vitaminer och mineraler kan ge nedsatt fortplantningsförmåga-en annan bra anledning att få vitaminer och mineralämnen från livsmedel än kosttillskott. Paracelsus, far till toxikologi, säger att allt är ett gift på någon nivå. Således kan för mycket av någon vitamin eller mineral vara giftig och faktiskt har motsatt önskad effekt. Om en graviditet inträffar under behandling med överdriven vitaminer eller mineraler, kan barnet födas med missbildningar. Så det är viktigt att prata med en läkare om kosttillskott om du försöker bli gravid.

Missuppfattningar

Samtidigt som vitamin-och mineraltillskott kan öka fertiliteten hos vissa patienter, finns det ingen tydlig, vetenskaplig korrelation mellan dessa två. Om några misstänkta infertilitet är det bästa alternativet för att besöka en specialist.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:äldreomsorg

Relaterade artiklar


 • hur man håller varma under vintern
 • Hur man vet om du är gravid: tecken och symtom på graviditet
 • hur man byter delar rörlighet skoter
 • orsak till kvinnlig håravfall
 • vad är Procerin?
 • Hur man använder en utbredd maskin för nacksmärtor
 • hur platsen de 5 varningstecknen han kan vara farligt för dig
 • hur man kan hjälpa någon som är med ett beslag
 • hur man uppmuntrar bra beteende hos barn
 • hur man sparar bränsle genom att sänka termostaten, men undvika hypotermi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com