Alzheimers tecken och symtom

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-06
Alzheimers sjukdom är ett skrämmande perspektiv för den som blir äldre och för deras familjer och vänner. Behandlingsalternativ blir tillgängliga för att behandla symtomen vid tidigt stadium Alzheimers, men du måste kunna känna igen dem vet att det är dags att börja

Betydelse

Alzheimers är en progressiv sjukdom som effekter i hjärnan. Det orsakar förstörelse av hjärnceller och förslumning, och så småningom leder till döden.

Tidsplan

Den genomsnittliga tid en person kommer att leva med Alzheimers, från tidigt skede genom sent skede, är 8 till 12 år ( Enligt Alzheimers Association). Med den bästa tillgängliga vård, kan en patients livslängd utvidgas till så mycket som 20 år, men i vissa extrema fall har patienterna levde endast så länge som 5.

Typer

Det finns tre stadier av Alzheimers sjukdom. I ett tidigt skede, minne och koncentrationsförmåga börja minska. Kommunikation problem uppstår, och förvirring och glömmer små detaljer (som namn) förekommer. Patienter börjar få problem med matematik och pengar, och de också blivit desorienterad och kan inte koncentrera sig, vilket får dem att förlora sin förmåga att planera eller tänka ut komplicerade problem.

I mitten av scenen Alzheimers, problem som började i ett tidigt skede bli värre, och problem med normala kroppsfunktioner börja. Patienter glömma den senaste tidens händelser, bli förvirrade om identiteten hos nära vänner och familj, och börjar förlora saker ofta. De blir lätt förvirrad om frågor av tiden, samt om vad som är och inte är verklig. De är oförmögna att ta hand om sig själva fysiskt, och kommer att drabbas av brist på god hygien, samt att förlora kontrollen över organ som urinblåsan.

I slutskedet Alzheimers, finns en komplett försämring av mentala och fysiska förmågor. Patienter som inte längre känner igen någon, behöver de heltid ta hand om sina fysiska och psykiska behov som ska tillgodoses, och de kan inte längre tala sammanhängande, eller ens skriva eller kommunicera på något annat sätt. De har ingen tarm eller mycket muskler kontroll, och kan gå ner i vikt och lider av infektioner och sår. I vissa fall kan de ha även kramper innan kroppen stänger av helt.

Funktioner

varningssignaler och symtom på Alzheimers kan vara minnesförlust som är större än tillfälligt glömma namn, datum eller planer, samt svårigheter att utföra rutinuppgifter de kan ha gjort varje dag i år, men plötsligt kan inte komma ihåg hur man gör. Symtomen kan även inkludera en oförmåga att minnas enkla ord eller fraser (som gör en dialog svårt), förvirring som leder till dem att gå vilse i områden som de är bekanta med, och en tendens att bli förvirrad om vilken dag, datum eller tid det är. När en patient dom blir mindre ljud och han gör dåliga val för att kläder, samtalsämnen och användningen av pengar, detta är tecken på att sjukdomen fortskrider. Ett annat tecken är misplacing objekt i främmande områden där de inte hör hemma. Plötsliga förändringar i humör och förändringar i beteende och personlighet utan uppenbar anledning, samt paranoia och vanföreställningar, kan uppstå när slutskedet Alzheimers börjar.

Effekter

Människor som lider av Alzheimers kanske inte känner till en början att de har sjukdomen, eller kan förneka att vad de upplever är Alzheimer's-relaterade. När de inte längre kan förneka att de har sjukdomen, kan de bli frustrerade och arga på sig själva, liksom med andra människor och världen omkring dem. Så småningom kommer de inte har den mentala förmågan att vara medveten om sin sjukdom längre, och kommer inte längre att reagera på det eller något annat.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:saker att göra för att förhindra rynkor

Relaterade artiklar


 • hur att avbryta amningen smärtfri
 • vad är framgång i AA?
 • är douching säkert?
 • hur man avfyrar en dålig läkare
 • om brännskador
 • om Alzheimers sjukdom och död i familjen
 • Så för att lindra benkramper under graviditeten
 • hur man hanterar svanskotan smärta (svanskotan smärta) under graviditeten
 • om familjen hälsoplaner
 • hur man spelar basket om du är över fyrtio
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com