Definitionen av papillär lager

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-18
Huden på den mänskliga kroppen är den mest omfattande organsystem. Det är den primära försvarslinjen mot sjukdomar orsakade av bakterier. Den ger skydd för den underliggande strukturer och även reglerar temperaturen. Den består av två lager, epidermis och dermis. Den papillära skiktet är en del av dermis hudlagret

Identification

dermis kallas ofta Det är under epidermis. Den består av två skikt: Det papillär och retikulära. Under hela dermis finns tre typer av vävnad. Dessa är kollagen, elastiska och retikulära fibrer. Även dessa finns i båda lagren av dermis har papillär lagret främst kollagenfibrer.

Funktion

papillär lagret ligger direkt under överhuden och är ansluten till den via papiller. Papiller är bedömningar som finger-liknande utseende. Den papiller tjäna några viktiga funktioner. En är att ge näring åt huden. Därför kräver vissa av dem innehåller kapillärer. En annan uppgift för papiller är att ge beröring sensation. De som tjänar detta syfte innehåller Meissner's blodkroppar, vilka är sensoriska känselreceptorer.

Funktion

En intressant funktion för papiller är inrättandet av fingeravtryck och fotavtryck. Dessa skapas på grund av dubbla rader av papiller. Fingeravtryck och fotavtryck är användbara bistå vid gripande objekt och förebygga huden från att rycka.

Storlek

dermis varierar i tjocklek. Till exempel ögonlocken är ungefär 0. 3 mm medan den bakre är vanligtvis ungefär 3 mm breda. Den papillär lagret av dermis är den smalare delen, eftersom den innehåller tunnare fibrer än retikulära skiktet.

Typer

Det finns olika typer av celler och strukturer som är hela dermis, inklusive papillär lagret. Några av dessa inkluderar hårsäckar, Erector pili muskler (de fäster hårsäckarna på lagret), blodkärl, nervceller (förmedlar smärta och temperatur information) och svettkörtlar.

Effekter

Huden är så komplexa och fantastiska i sin effektivitet som en organsystem. Den papillära skiktet är definitivt ett exempel på detta. Det verkar nästan vara "mellanhand" i funktion mellan epidermis och dermis. Det är så kopplad till det retikulära skiktet att det ofta är svårt att skilja var ett område slutar och nästa börjar. Det är en hårt arbetande lagspelare i hudens funktion.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man minnas bättre

Relaterade artiklar


 • Hur tar mediciner under graviditeten påverkar barnet?
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • Vilken roll i ett samhälle barnmorska i Storbritannien?
 • är laser hårborttagning säkra under graviditeten?
 • hur man känner igen en normal period
 • om brännskador
 • är hår gjort av celler?
 • hur man kan förebygga, undvika & behandla influensan
 • om sulfiter
 • hur man använder vardagliga husgeråd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com